Simona Ionescu / Redactor Șef

Ovidiu Lipan Țăndărică a făcut spectacol la iUmor. Maestrul a stârnit hohote de râs când a povestit cum a învățat germana

Ovidiu Lipan Țăndărică a făcut spectacol la iUmor. Maestrul a stârnit hohote de râs când a povestit cum a învățat germana
Nu a terminat Conservatorul și nici nu a avut nevoie. Pentru că Ovidiu Lipan Țăndărică a făcut magie din muzică cu doar două bețe. Invitat la iUmor, artistul a stârnit hohote de râs cu povestirile sale.

A fost mult timp departe de casă, dar a mărturisit că nu mai vrea să plece niciodată. Ovidiu Lipan Țăndărică, artistul cu viață de film, a făcut spectacol la iUmor.

„Senzațional, mă simt ca acasă. M-am bucuram mult să vin la emisiunea dumneavoastră. Mi s-a spus de multe ori că trebuie să mă perpetuez, că trebuie să merg la iUmor să mă reinventez și mi se va deschide alt culoar în viață”, le-a spus Țăndărică juraților.

Nicu Covaci i-a pus cuțitul la gât

Cândva, între regretatul Nicu Covaci și Ovidiu Lipan Țăndărică au existat ceva momente dificile, iar cântărețul i-a pus cuțitul la gât. Dar Țăndărică nu s-a supărat, considerând că acest lucru a fost doar „o dovadă de dragoste”.

„Și supărarea asta n-a venit oricum. El a avut cizme totdeauna cu două numere mai mici și din cauza asta dădea impresia că-i supărat tot timpul. El a fost un om inimos, săritor, dar cizmele îl strângeau”, a mărturisit râzând Țăndărică, despre nașul Nicu Covaci.

Cum a ajuns Țăndărică la formația Roșu și Negru

Celebrul toboșar și-a amintit cu mare plăcere despre întâlnirea dintre el și celebrul Nancy Brandes, membru fondator al formației Roșu și Negru.

„Eu auzisem de Roșu și Negru și Nancy a spus că vrea să-l vadă pe băiatul ala. Eram la o nuntă, primeam carne prin pachețel de la femeile de la mese. Băteam la tobele alea de înnebuneam și cântam cu unul cu trombonul și cu un chitarist de jazz. S-a stricat stația de jazz și am rămas cu trombonul.

Și văd că apare la intrare Nancy, mergeam cu toba mare, tobe făcute de bunicul meu și cu piciorul alungam un câine care era la oala de sarmale. Și uite așa am ajuns la Roșu și negru și a început cariera mea”, a povestit Țăndărică în râsetele și aplauzele tuturor.

„Am învățat germana în pat și de la coadă la pâine”

Un alt moment pe care artistul nu-l poate uita a fost când a rămas în Germania fără bani și a fost obligat să mănânce ceapă.

„Am plecat cu bani la noi, dar am luat munți de bacsuri de bere, whisky cel mai bun și am ținut-o într-o sărbătoare șase luni. Și la un moment dat m-am surprins că mușc dintr-o ceapă și beam dintr-o apă colorată de ziceam că e ceai.

Mi-am învârtit o țigară că nu mai aveam nici tabac de tutun. Veneam aici de la concerte, Lido, mâncare bună, Capșa…

„Fără autoironie, umorul e foarte greu de trecut”

Ca să învăț germană stăteam la coadă la pâine și când ajungeam în față, mă duceam două rânduri în spate și până la urmă m-am prins. Și televizorul mi-a fost de ajutor, dar am învățat în pat germana….”, s-a destăinuit Țăndărică.

Muzicianul a avut și „o învățătură” pentru români: „fără autoironie, umorul e foarte greu de trecut și pârleazul devine mare. Mulțumesc lui Dumnezeu, îl las să lucreze, să participe la tot ce înseamnă reinventare permanentă. Și te ajută, dacă ești băiat cuminte”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri