Simona Ionescu / Redactor Șef

Oxicomana lui Vlad Pascu, fata consilierei de la primărie, adunată de mamă de la petrecerile cu droguri. Mărturisiri revoltătoare din sala de judecată

Oxicomana lui Vlad Pascu, fata consilierei de la primărie, adunată de mamă de la petrecerile cu droguri. Mărturisiri revoltătoare din sala de judecată
Rebecca Lăzărescu, „oxicomana” lui Vlad Pascu și totodată fata consilierei de la primăria Sectorului 1, era adunată chiar de către mamă de la petrecerile cu droguri. Mărturisirile din sala de judecată sunt șocante și revoltătoare.

Vlad Pascu, care este judecat pentru uciderea din culpă a tinerilor din 2 Mai, a fost chemat joi ca martor, în procesul de trafic de droguri al dealer-ului Tudor Duma, zis „Maru”. În sala de judecată au ieșit la iveală detalii revoltătoare, inclusiv cu privire la Rebecca Lăzărescu, oxicomana lui Vlad Pascu și fiica consilierei de la primărie. Aceasta era adunată de la petrecerile cu droguri chiar de către mama ei. 

Rebecca Lăzărescu este fiica Simonei Aura Lăzărescu, consilier superior la departamentul de resurse umane al Primăriei Sectorului 1 și a lui Dan Lăzărescu, fost arbitru internațional de fotbal, care a murit în anul 2020 din cauza cancerului. 

Fiica consilierei, judecată și ea pentru o serie de infracțiuni 

Rebecca Lăzărescu făcea parte, alături de Vlad Pascu, din anturajul dealer-ului Maru și este și ea judecată într-un dosar penal pentru complicitate la tâlhărie, lipsire de libertate și alte infracțiuni. În luna mai a anului 2022, tânăra a participat alături de alte șase persoane la jefuirea unui coleg, pe care l-au bătut și amenințat cu cuțitul pentru a-i lua telefonul mobil și a-i goli conturile bancare. 

Rebecca Lăzărescu era luată de la petrecerile de droguri de către mama ei, consilieră la primărie

Rebecca este și fosta iubită a lui Vlad Pascu. Imediat după accidentul din 2 Mai, pe internet a apărut un clip în care cei doi consumă oxicodonă, iar Rebecca Lăzărescu spune: „Noi nu suntem toxicomani, ci oxicomani”. Ulterior, mama lui Vlad Pascu, Miruna, a făcut presiuni asupra Rebeccăi pentru ca aceasta să aibă grijă ce declară la Parchet. Din acest motiv, Miruna Pascu a fost și ea arestată și trimisă în judecată pentru infracțiunile de amenințare și influențarea declarațiilor.

Au consumat 10 grame de metamfetamina în patru persoane 

În cadrul declarației de Joi, 6 iunie, Vlad Pascu a povestit cum s-au drogat patru oameni, inclusiv Rebecca, dintr-o cantitate de 10 grame de metamfetamină. Conform acestuia, Rebecca Lăzărescu a avut nevoie de mult mai mult timp ca restul pentru a-și reveni din efectul drogurilor: „În jurul prânzului eram în zona Obor, acolo unde locuiește R. I. mersesem sa cumpăr niște aur. Eram cu Duma Tudor, Rebecca și încă doi prieteni pe care nu îi cunoșteam. Am apreciat ca acolo unde locuia R. I. erau condiții insalubre.

Vlad Pascu a făcut mărturisiri revoltătoare în sala de judecată

Am plecat la mine acasă în 2 mașini Uber. Când a ajuns la mine acasă Duma Tudor avea un plic cu 10 grame de metamfetamină, pe care se lauda că a sustras-o de la o persoană. Pentru o asemenea cantitate trebuia să plătească 1.500 de lei. Duma Tudor a pus la dispoziție cantitate de metamfetamină pentru prizat. 

Rebecca Lăzărescu era luată de la petreceri de către mama ei, consiliera din primărie 

Din ea am prizat eu, Rebecca L., R. I., și Duma Tudor. Peste o ora a venit la mine acasă un dealer cu 40 pastile de oxicodonă. Precizez ca aceasta tranzacție era programată de dinainte, fără legătură cu venirea acelor persoane la mine. 

Parte dintre pastile le-am pus la dispoziția grupului, pastile care s-au consumat cu metamfetamina. În jurul orei 12.00 noaptea RI cu prietenii lui au plecat. Am rămas eu cu Rebecca L. și cu Duma Tudor. Duma Tudor a plecat în jurul orei 03.00-04.00 dimineața. Rebecca L a plecat, în cele din urmă, a doua zi dimineața, fiind luată de mama ei, noi apreciind că este mai bine să stea mai mult, sa își revină din efectul substanțelor psihoactive”, a declarat Vlad Pascu. 

„Doctorul”, dealerul de la Spitalul Floreasca 

Vlad Pascu și-a întărit și declarația făcută anul trecut în luna Septembrie, cu privire la consumul de oxicodonă. Acesta a povestit cum dealerul Maru a adus un pliculeț cu droguri, pe care l-au consumat toți. A recunoscut de asemenea că se alimenta de la un dealer poreclit „Doctorul”, care lucrează în cadrul Spitalului Floreasca

Rebecca Lăzărescu a recunoscut că ea și Vlad Pascu erau mari amatori de oxicodonă, medicament pe care îl consumau, în diverse combinații, la petreceri

 „A scos pliculețul acela din buzunar și l-a pus pe masa din sufragerie, iar ceilalți, inclusiv Rebecca, l-au mărunțit, l-au prizat și l-au consumat. Și eu am consumat în aceleași împrejurări amfetamină și oxicodonă, care mie mi-a fost adusă la comanda mea de «Doctorul». De multe ori, Duma Tudor mi-a vândut droguri și mi-a făcut legătura cu alte persoane care îmi vindeau droguri”, a declarat Vlad Pascu în fața anchetatorilor”, a povestit Vlad Pascu. 

„Oxicodona mi-a fost adusa de un dealer poreclit Doctorul”

Întrebat de judecător cine este „Doctorul”, Vlad Pascu a dezvăluit că este vorba despre un cadru de la Spitalul de Urgență Floreasca: „Oxicodona mi-a fost adusa de un dealer poreclit „Doctorul”, o persoană care lucrează în cadrul Spitalului de Urgență Floreasca. Am cumpărat Xanax de la el, acum 4 ani. Avea halat medical și mască COVID pe față. „Doctorul” este o persoană foarte precaută. Când a venit cu cele 40 de pastile de oxicodona nu a acceptat să între în casa, ci a trebuit să ies eu în stradă”. 

Tudor Duma, zis „Maru”, a cerut eliberarea din arestul preventiv și plasarea în arest la domiciliu. A fost însă refuzat: „Onorată instanță, vă cer să îmi schimbați arestul preventiv cu o măsură mai blândă, ca să mai pot să petrec timp cu familia mea până la o eventuală condamnare. M-aș angaja la firma la care am mai lucrat și aș lucra de acasă. Vreau să mă pregătesc mental pentru proces și pentru ce va urma”, a spus „Maru”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre