Simona Ionescu / Redactor Șef

O altă victimă a lui Vlad Pascu rupe tăcerea. Din cauza lui a rămas cu handicap

O altă victimă a lui Vlad Pascu rupe tăcerea. Din cauza lui a rămas cu handicap
Încă apar povești ale celor răniți de Vlad Pascu în cadrul accidentului îngrozitor din 2 Mai. Recent, o altă victimă a lui Vlad Pascu a rupt tăcerea și a povestit ce a pățit, dar și cu ce handicap a rămas în urma tragediei.

 O altă victimă a lui Vlad Pascu rupe tăcerea și povestește ce s-a întâmplat în ziua fatidică de 19 August 2023, dar și cu ce handicap a rămas în urma accidentului provocat de tânărul care era drogat la volan. 

Cristina, căci astfel o cheamă pe tânăra în cauză, are doar 21 de ani, dar a rămas cu un handicap pe viață. A fost citată în proces pentru a da declarație pe 18 Aprilie la Judecătoria Mangalia. După ce a aflat că procesul s-a amânat, Cristina s-a întors pentru prima oară la locul accidentului, alături de mama sa, acolo unde a aprins lumânări pentru cei doi tineri decedați. 

Vlad Pascu nici nu s-a dat jos din mașină, spune tânăra 

Într-o declarație acordată presei, Cristina a dezvăluit cum s-a întâmplat accidentul, dar și că Vlad Pascu nici nu s-a dat jos din mașină: „Totul a fost foarte brusc, știu doar că voiam să ajungem cu toții acasă sănătoși și deodată m-am trezit pe jos, neștiind ce se întâmplă. Era întuneric, era liniște, auzeam doar mașinile, n-am auzit, doar am văzut o lumină foarte puternică de faruri din spatele meu, care se apropia foarte, foarte repede și n-am mai avut timp de reacție. 

Vlad Pascu nu a coborât din mașină după accident, a dezvăluit Cristina, una dintre victime

Pur și simplu, m-am trezit pe jos și de atunci a fost haos. A intrat pe partea de asfalt, pe mine cred că m-a lovit cu oglinda retrovizoare, iar pe Sebi, din fața mea, l-a luat cu totul din și pe cei din fața mea la fel. S-a oprit în mijlocul drumului și a întors foarte repede mașina și s-a întors în Vamă. Eu, când m-am trezit de jos, el nu mai era, nici mașina. El nu s-a dat jos din mașină, doar a oprit, după ce a ne-a lovit, și s-a întors înapoi în Vamă”, a povestit Cristina. 

Tânăra nu își va mai putea mișca încheietura niciodată 

În urma accidentului, Cristina a avut mâna stângă ruptă, osul spart și nervul radial secționat: „Au fost foarte multe de îndurat și, în continuare, am foarte multe de îndurat, pentru că am avut mâna stângă ruptă, osul spart. 

Mi-a secționat nervul radial, am suferit un transplant de nerv, o operație foarte rară. O să rămân cu o dizabilitate că n-o să mai pot să îmi mișc încheietura mâinii”, a mai spus tânăra. 

Avocatul lui Vlad Pascu a cerut procedura simplificată și reducerea pedepsei 

În cadrul procesului, avocatul lui Vlad Pascu a cerut judecarea în procedura simplificată, care reduce cu o treime limitele pedepselor. Pentru ucidere din culpă, dacă va fi găsit vinovat, Pascu va primi o pedeapsă cuprinsă între 2 ani şi 7 ani de închisoare.

Vlad Pascu e judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului. La proces, el şi-a recunoscut faptele.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre