Simona Ionescu / Redactor Șef

Pagina prințului Harry de pe site-ul Familiei Regale a fost actualizată pentru a elimina titlul „Alteța Sa Regală”. Ce-l va aștepta pe fiul regelui Charles

Pagina prințului Harry de pe site-ul Familiei Regale a fost actualizată pentru a elimina titlul „Alteța Sa Regală”. Ce-l va aștepta pe fiul regelui Charles
În 2020, prințul Harry și Meghan Markle au decis că e momentul să încheie socotelile cu Familia Regală. Acum situația e mai rea ca niciodată.

Prințul Harry a fost scos de la suflet de Familia Regală. A rămas doar duce de Sussex.

Până de curând, prințul Harry era încă menționat cu titlul de Alteță Regală în biografia sa de pe site-ul Familiei Regale. Cu toate acestea, versiunea actuală a paginii nu include nicio referire la Alteța Sa Regală, referindu-se în schimb la persoana regală fie ca duce, fie ca Duce de Sussex.

În iunie, o secțiune a site-ului care detalia activitatea lui Harry nota: „În 2016, Alteța Sa Regală a fost supus unui test HIV public la Guy’s and St Thomas’ Hospital pentru a sensibiliza și a promova cât de ușor este să te testezi, ca parte a eforturilor sale continue de a eradica stigmatizările asociate cu HIV/SIDA”. În prezent, pe site se poate citi: „În 2016, ducele a fost supus unui test HIV public la Guy’s and St Thomas’ Hospital pentru a crește gradul de conștientizare…”.

„Site-ul Familiei Regale conține peste 5000 de pagini de informații despre viața și activitatea Familiei Regale”

Într-o declarație pentru Express, Palatul a spus că: „Site-ul Familiei Regale conține peste 5000 de pagini de informații despre viața și activitatea Familiei Regale. În urma decesului regretatei Majestăți Sale Regina Elisabeta a II-a, conținutul a fost revizuit și actualizat periodic. Este posibil ca o parte din conținut să nu fie actualizat până la finalizarea acestui proces”.

„Soții Sussex nu își vor mai folosi titlurile de ASR, deoarece nu mai sunt membri activi ai familiei regale”

Actualizarea site-ului web al familiei regale vine după ce prințul Harry și Meghan și-au anunțat intenția de a se retrage din rolurile lor de înalți membri ai familiei regale în ianuarie 2020. La scurt timp după decizia lor, Palatul Buckingham a anunțat că soții Sussex nu vor mai folosi titlurile lor de ASR.

Harry și Meghan au rămas doar ducii de Sussex

Declarația oficială, emisă de Palat la 18 ianuarie 2020, sună astfel: ”Soții Sussex nu își vor mai folosi titlurile de ASR, deoarece nu mai sunt membri activi ai familiei regale”. În septembrie 2022, profilurile pentru ducele și ducesa de Sussex au fost mutate în partea de jos a site-ului Familiei Regale. Când cuplul și-a anunțat decizia de a se retrage din rolurile lor regale, ducele de Sussex și-a exprimat dorința de a fi numit „doar Harry”.

Harry, al cincilea la succesiunea la tron

Deși Harry nu mai folosește titlul de ASR, el și-a păstrat locul al cincilea în linia de succesiune la tron. În prezent, prințul se află în urma fratelui său, prințul William, și a celor trei copii ai prințului și prințesei de Wales: prințul George, în vârstă de 10 ani, prințesa Charlotte, în vârstă de opt ani, și Prințul Louis, în vârstă de cinci ani. În spatele lui Harry în linia de succesiune la tron se află copiii lui și ai lui Meghan: prințul Archie de patru ani, și prințesa Lilibet, în vârstă de doi ani.

Micuții lui Harry sunt prinț și prințesă

Deși cei doi au ales să se îndepărteze de viața regală și să se mute în California, cei doi copii ai lor au avut parte de schimbări de titlu odată ce Regele Charles a urcat pe tron. Anterior, pe site-ul regal, vizitatorii vedeau „Master Archie Mountbatten-Windsor” și „Miss Lilibet Mountbatten-Windsor”. Cu toate acestea, referințele au fost actualizate în martie pentru a reflecta titlurile lor de prinț și prințesă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre