Acuzatoarea prințului Andrew, Virginia Giuffre, cea care l-a dat în judecată pe fiul Reginei Elisabeta II pentru că ar fi întreținut relații sexuale cu ea când era minoră, având doar 17 ani, ar putea avea un martor cheie surpriză în proces. Meghan Markle ar putea fi chemată ca martoră în procesul de abuz sexual al prințului Andrew.
Se spune că ducesa de Sussex a fost identificată de avocatul care lucrează pentru acuzatoarea lui Jeffrey Epstein, Virginia Roberts Giuffre, drept o persoană pe care se poate conta „pentru a spune adevărul” în procesul civil.
Potrivit Daily Beast, avocatul care o reprezintă pe Giuffre în acțiunea ei în justiție, David Boies, a declarat că există alte două motive esențiale pentru care Meghan Markle ar putea fi chemată în instanță. Pe de o parte e vorba de apropierea ei de prințul Andrew în ultimii ani. În al doilea rând are legătură cu faptul că locuiește în SUA.
Boies a subliniat că Markle este doar „una dintre persoanele pe care le luăm în considerare, încă nu am luat o decizie”. Avocatul Virginiei Giuffre mai spune și că mama prințului Andrew, Regina Elisabeta II, în vârstă de 95 de ani, nu va fi chemată ca martor în instanță, „din respect pentru vârsta ei”, notează The Sun.
Ce acuzații i se aduc prințului Andrew
Amintim că Virginia Giuffre, în vârstă de 38 de ani, susține că a fost forțată să întrețină relații sexuale cu prințul Andrew de trei ori în anul 2001, când ea avea doar 17 ani. Ea solicită acum despăgubiri, fără a fi specificată o sumă anume. În acea perioadă, Giuffre făcea parte din rețeaua de minore a pedofilului Jeffrey Epstein, pe care acesta le oferea prietenilor săi ca să se distreze cu ele.
Prințul Andrew, care în perioada respectivă era apropiat de Epstein, neagă vehement toate acuzațiile făcute împotriva lui, iar avocații săi doresc respingerea acțiunii civile, spunând că este „fără temei” și adăugând că „senzaționalismul și insinuările au prevalat asupra adevărului” în acest caz.
Pe de altă parte, strategia apărării pare că s-a schimbat, deoarece Prințul Andrew a făcut de curând mențiunea că la vârsta de 17 ani o fată își poate da consimțământul asupra unei relații intime.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook