Simona Ionescu / Redactor Șef

Panică la o înmormântare din Ardeal. Când au văzut ce se întâmplă în sicriu, rudele au sunat la 112

Panică la o înmormântare din Ardeal. Când au văzut ce se întâmplă în sicriu, rudele au sunat la 112
Oamenii adunați la căpătâiul defunctului au fugit ca din pușcă după ce sicriul a luat foc. Incidentul a fost cu tortul neașteptat.

Sicriul dotat cu sistem de aer condiționat a făcut un scurt circuit și a început să ardă în timpul unui priveghi aflat în desfăşurare în localitatea Pinticu din judeţul Bistriţa-Năsăud, vineri dimineață.

Localitatea Pitnicu are un profil aparte. Nu de puține ori aici s-au înregistrat incidente violente. În urmă cu câțiva ani, romii din sat au chemat salvarea, pentru un rănit, dar s-au supărat apoi și au spart parbrizul mașinii cu bolovani. Dincolo de incidentele în rândul populației minoritare, Pitnicu e cunoscută pentru cele 3 izvoare sărate.

Băile sărate de la Pitnicu fac minuni pentru sănătate

Acestea au fost descoperite de un cioban din Arcalia, pe numele său Mihăilă Arcălean. Simțind binefacerile apelor termale, după 1918 ciobanul și-a vândut oile și a amenajat o mică stațiune balneară, cu un bazin de 72 mp și câteva cabine, pe care le-a arendat ulterior lui Victor Taler (de la care numele „Băile lui Taler”), care continuă amenajarea băilor prin deschiderea unei băi calde, a unei prăvălii și a unui chioșc. Apa sărată a izvoarelor ce-i prisosea în stațiunea de tratament, o vindea țăranilor, pentru nevoi casnice.

Trei grupuri de pompieri au venit să stingă sicriul

Pompierii au fost chemaţi vineri să stingă incendiul izbucnit în sicriul dotat cu aer condiționat. Flăcările au afectat atât sicriul, cât şi încăperea în care se afla acesta. Au intervenit pompieri de la detaşamentul din Bistriţa şi de la punctul de lucru din comuna Lechinţa, precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Teaca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de o defecţiune la sistemul de aer condiţionat al sicriului.

Surse oficiale din cadrul Primăriei comunei Teaca au declarat, pentru Agerpres, că persoana decedată al cărei corp se afla în sicriu era un bărbat de 36 de ani din satul Pinticu. Familia acestuia a refuzat să organizeze priveghiul la capela din localitate, motiv pentru care au optat pentru un sicriu mai scump, dotat cu sistem de aer condiţionat.

Sursa foto: Adevărul.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre