Papa Francisc se revoltă împotriva europarlamentarilor de la Bruxelles, după ce Parlamentul European a adoptat cu 387 voturi favorabile, 123 de abţineri şi 161 voturi „împotrivă” Rezoluţia privind drepturile LGBTIQ în Europa. Potrivit acestei rezoluții, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate constituite într-un stat membru ar trebui să fie recunoscute în toate statele membre în mod uniform. În plus, soții și partenerii de același sex ar trebui tratați în același mod ca și cei de sex opus.
Papa a declarat că Biserica nu are de gând să schimbe Sfintele Taine, printre care și cea a cununiei, care este dedicată exclusiv cuplurilor formate din femeie și bărbat. „Căsătoria este căsătorie. Vă rog, nu faceți în așa fel încât Biserica să-și renege adevărul său”, a punctat suveranul pontif.
Papa Francisc se revoltă împotriva europarlamentarilor
El a mai adăugat: „Căsătoria este un sacrament, iar Biserica nu are puterea de a schimba sacramentele altfel decât așa cum Domnul le-a înființat. Există legi care urmăresc să ajute situațiile atâtor persoane care au o orientare sexuală diferită. Este important, statele au posibilitatea, pe plan civil, să le susțină, să le dea acestora siguranță în ceea ce privește moștenirea, sănătatea, etc., nu doar pentru homosexuali, dar pentru toate persoanele care vor să se asocieze.
Dar căsătoria este căsătorie. Aceasta nu înseamnă a le condamna: sunt frați și surori ai noștri, trebuie să-i însoțim. Există legi civile, de exemplu, pentru văduvele care doresc să se asocieze prin lege pentru a avea anumite servicii, există acel PACS francez, dar nimic a face cu căsătoria ca sacrament, care este între un bărbat și o femeie.
Sunt frați și surori cu toții egali, Domnul este bun, vrea mântuirea tuturor, dar, vă rog, nu faceți în așa fel încât Biserica să-și renege adevărul său. Multe persoane de orientare homosexuală se apropie de spovadă, cer sfaturi unui preot, Biserica le ajută, dar sacramentul căsătoriei este altceva”.
Conform reprezentanților UE, statele membre care nu se vor alinia rezoluției, vor fi penalizate. Între acestea se numără și țara noastră, care nu are adoptată o legislație favorabilă cuplurilor gay.
Sursa foto: Adrian Pîclișan
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook