Papa de la Roma le propune logodnicilor să păstreze castitatea premaritală. El are și o explicație pentru această cerință: tinerii ar învăța astfel „să găsească timp pentru a-și adânci prietenia”.
„Bisericii nu trebuie să-i lipsească niciodată curajul de a propune prețioasa virtute a castității, chiar dacă aceasta este acum în direct contrast cu mentalitatea comună”, este mesajul transmis de Papa Francisc într-un document al Vaticanului adresat credincioșilor, și care trasează noile linii pentru pregătirea de căsătorie a tinerilor.
„Merită să-i ajutăm pe tinerii soți să știe să găsească timp pentru a-și adânci prietenia și pentru a primi harul lui Dumnezeu. Cu siguranță castitatea premaritală favorizează această cale. Chiar dacă vorbim cu cupluri care conviețuiesc, nu este niciodată inutil să vorbim despre virtutea castității”, a transmis Sfântul Scaun.
Ce spune Papa Francisc despre bătrânețe
Conform G4Media.ro, Papa Francisc a vorbit despre bătrânețe în audiența generală pe care a ținut-o în Piața Sfântul Petru. Iată ce a spus, printre altele: „La bătrânețe chiar și o simplă febră poate fi periculoasă. Ca bătrân, nu-ți mai controlezi propriul corp. Trebuie să învățăm să alegem ce să facem și ce să nu facem. Vigoarea fizică scade și ne abandonează, chiar dacă inima noastră nu se oprește din dorință. Trebuie să învățăm atunci să purificăm dorința: să avem răbdare, să alegem ce să cerem trupului, vieții. (…) Când suntem bătrâni nu putem face ceea ce făceam când eram tineri. Toți avem limite: și eu trebuie să merg cu bastonul”.
Papa Francisc a adăugat că „viața este întotdeauna prețioasă, chiar și atunci când este pe punctul de a se stinge”.
Continuând cateheza, Papa Francisc a reluat un mesaj din partea Academiei Pontificale pentru Viață: „O societate este cu adevărat primitoare față de viață, atunci când recunoaște că viața este prețioasă și la bătrânețe, în dizabilități, în boli grave și când se stinge”.
Sursa foto: Adrian Pîclișan
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook