Simona Ionescu / Redactor Șef

Pappa al pomodoro, un alt fel de supă, pentru un prânz de neuitat

Pappa al pomodoro, un alt fel de supă, pentru un prânz de neuitat
Dacă v-ați săturat de ciorbele tradiționale, a venit momentul să încercați un preparat delicios, care va fi pe gustul tuturor. E vorba de pappa al pomodoro.

Vă e poftă de o ciorbă senzațională, dar nu mai aveți idee ce să gătiți? Încercați un produs italienesc, cu adevărat spectaculos: pappa al pomodoro.

Pappa al pomodoro, un alt fel de supă, pentru un prânz de neuitat

Pentru a obține această minunată supă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: busuioc proaspăt, 2 kg de rosii, tocate, 120 ml ulei de măsline, 6 căței de usturoi (cinci vor fi tăiați mărunt și un cățel de usturoi va fi lăsat întreg), 1 linguriță cu zahăr (opțional), pâine rustică albă, 12 măsline negre, tăiate în bucăți, 65 g parmezan ras fin.

Mod de preparare

Pentru început separați frunzele de busuioc și tăiați cât mai fin tulpinile. Spălați roșiile, curățați-le și puneți într-un castron rezistent la căldură, apoi acoperiți cu apă fiartă. Lăsați pentru maxim un minut pentru a se putea decoji, scurgeți și curățați pielițele, apoi tăiați în bucăți mici.

Într-o cratiță se pune uleiul de măsline, apoi cei cinci căței de usturoi și se lasă să se călească la foc mediu. Adăugați și tulpinile de busuioc și lăsați pe foc pentru încă două minute. Adăugați roșiile și dacă doriți, zahărul și amestecați. Lăsați timp de câteva minute până se va înmuia. Puneți și apă până când veți avea doi litri de ciorbă. Lăsați să mai fiarbă maxim zece minute.

Frecați bine pâinea cu usturoi și ulei de măsline

Prăjiți felii de pâine câte doriți, tăiați în două cățelul de usturoi rămas și frecați bine ambele părți ale feliei. Tăiați apoi fiecare felie în bucăți și adăugați puțin ulei de măsline și sare. Tăiați și frunzele de busuioc în bucăți și adăugați în supă, alături de sare și piper. Se pune supa în boluri și se adaugă măsline negre și parmezan. Este atât de bună încât sigur veți mai repeta rețeta ori de câte ori veți simți nevoia de ceva cu adevărat extraordinar.

Sursă foto: temananc.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre