Suspectați că și-ar fi maltratat copilul, părinții bebelușului au fost reținuți de poliție și duși în centre de detenție separate, în Danemarca.
Cei doi soți au stat închiși până pe 29 martie, iar în această perioadă copilul a fost încredințat unei familii maternale pe care familia Rotundu nu o cunoșteau și nu o puteau vizita. După intervenția autorităților române, copilul a fost repatriat în România și lăsat în grija bunicilor.
“Statul danez va trebui să plătească pentru această dramă. Și nu e singura…”
Totul s-a schimbat pe 27 ianuarie 2023, când soții Rotundu au primit o scrisoare de la statul danez, în care scrie negru pe alb că sunt nevinovați. Anunțul a fost făcut de deputatul Robert Sighiartău, într-o postare pe Facebook.
“Mai țineți minte cazul familiei din Danemarca unde doi cetățeni români, părinți tineri, erau acuzați că au provocat sindromul bebelușului scuturat propriului copil? Foarte mulți îmi spuneau atunci că nu se poate ca statul danez să greșească.
Ei bine… Sorana și Ionut au primit zilele acestea și scrisoarea oficială din partea statului danez conform căreia sunt nevinovați. Din nefericire, Mati a stat 6 luni fără părinți și ei doi au stat în închisoare 2 luni, pe nedrept. Adevărul în final învinge minciuna. Statul danez va trebui să plătească pentru această dramă. Și nu e singura…”, a transmis deputatul.
Procurorul principal al poliției daneze a confirmat informația
La rândul său, procurorul principal al poliției daneze a confirmat informația și a precizat că dosarul a fost închis definitiv. În scrisoarea pe care familia Rotundu a primit-o este specificat faptul că nu au fost găsite nici un fel de probe care să arate faptul că micuțul Mathias a fost maltratat de proprii părinți.
Cuplul se luptă și acum cu traumele
Ziarul Ekstra Bladet a publicat un articol important despre cazul familiei Rotundu, care e stabilită în Danemarca de trei ani. „Nu mai există nicio suspiciune. Sunt liberi. Poliția renunță la cazul de abuz asupra copiilor odată pentru totdeauna. Cuplul, însă, se luptă cu traume profunde în urma acuzațiilor grave care le-au fost aduse”, au spus jurnaliștii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook