Simona Ionescu / Redactor Șef

Pastorul lui Justin Bieber a fost concediat pentru adulter. Ce reacție a avut cântărețul

Pastorul lui Justin Bieber a fost concediat pentru adulter. Ce reacție a avut cântărețul
Fondatorul Hillsong, Brian Houston, lansează o investigație asupra bisericii după scandalul lui Carl Lentz. Brian, în vârstă de 66 de ani, a declarat că organizația are nevoie de un „nou început” după ce pastorul lui Justin Bieber a fost expus pentru că i-a fost necredincios Laurei, soția cu care este căsătorit de 17 ani.

Brian, care a fondat Hillsong împreună cu soția sa Bobbie la Sydney în 1983, a spus că va arunca o privire la „funcționarea interioară” a ramurii bisericii de pe Coasta de Est.

„Lansăm o investigație independentă asupra funcționării interioare a Hillsong NYC / Coasta de Est. Avem nevoie de o bază solidă pentru un nou început”, a scris el pe Twitter.

Pastorul a fost concediat

Carl a fost unul dintre pastorii de la Hillsong NYC înainte de a fi concediat pentru o „revelație a eșecurilor morale” și „încălcare a încrederii”. Brian a spus că biserica este „foarte tristă” să renunțe la tânărul în vârstă de 36 de ani.

„Știu că acest lucru va fi un șoc pentru dumneavoastră, dar vă rugăm să știți că această acțiune nu a fost luată cu ușurință și a fost făcută în interesul tuturor, inclusiv al pastorului Carl. Această acțiune a fost întreprinsă în urma unor discuții în curs cu privire la probleme de conducere și încălcări ale încrederii, plus o recentă revelație a eșecurilor morale”, a declarat Brian.

Într-o declarație postată o zi mai târziu, prietenul lui Justin Bieber a recunoscut că este infidel, dar a asigurat fanii că „își reconstruiește încrederea în căsătoria sa”.

Justin și Hailey Bieber au întrerupt toate legăturile cu pastorul

Justin Bieber și soția sa, Hailey, au întrerupt toate legăturile cu Carl de când au apărut știrile despre infidelitatea sa, după ce au fost prieteni cu el ani de zile.

Hillsong are o mulțime de adepți din mulțimea „tânărului Hollywood”, inclusiv Khloe și Kourtney Kardashian, precum și surorile lor vitrege Kendall și Kylie Jenner. Justin Bieber este oficial membru al Hillsong NYC, dar a fost văzut și participând la serviciile din Statele Unite.

Biserica Hillsong s-a confruntat cu un șir de controverse 

În 1999, tatăl lui Brian Houston, Frank, tot pastor, i-a mărturisit că a abuzat sexual un băiat de șapte ani în Australia, cu 30 de ani în urmă. Brian nu a raportat abuzul poliției. Și-a suspendat tatăl, căruia i s-a dat un pachet de pensionare.

Încă opt acuzații de abuz sexual au fost aduse lui Frank Houston înainte de a muri de accident vascular cerebral în 2004. Niciuna nu a fost raportată poliției.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre