Simona Ionescu / Redactor Șef

Păstrarea tatuajelor celor decedați, noua modă în America. Cât costă o astfel de „operă” înrămată

Păstrarea tatuajelor celor decedați, noua modă în America. Cât costă o astfel de „operă” înrămată
Pierderea cuiva drag este întotdeauna un moment greu, iar oamenii găsesc tot felul de metode pentru a le păstra vie amintirea. Printre acestea, păstrarea tatuajelor, mai exact a bucății de piele pe care acestea se află. Ceea ce se întâmplă după este de-a dreptul straniu.

Atunci când cineva moare, cei dragi păstrează amintiri. Acestea sunt de multe ori fizice: poate un accesoriu care i-a aparținut decedatului, un obiect vestimentar, un album de fotografii. O companie din Statele Unite a gândit însă o metodă stranie: păstrarea tatuajelor celor decedați. 

Save My Ink Forever este un serviciu post-mortem din SUA care păstrează tatuajele persoanelor decedate, transformându-le în opere de artă înrămate, ce pot fi expuse în casele clienților. Ideea este ca familia să nu simtă că a pierdut complet persoana dragă, ci să-i simtă în continuare prezența prin aceste „colecții de artă memorială”.

Oamenii apelează la o companie care păstrează tatuajele decedaților, apoi le înrămează 

Compania a dezvoltat un proces propriu de conservare, colaborând cu medici legiști autorizați din SUA, care îndepărtează țesutul din jurul tatuajului persoanei decedate și îl trimit către laboratorul din Ohio.

Fondatorii companiei sunt tatăl și fiul Michael și Kyle Sherwood. Misiunea lor este de a păstra vie povestea unei persoane dragi prin înrămarea tatuajelor sale conservate. Cei doi insistă că nu oferă doar o reproducere fotografică a tatuajelor, ci chiar bucata autentică de piele tatuată, prezentată familiei într-un mod demn.

Prețurile pornesc de la 1.700 de dolari 

Deoarece nu toate casele funerare acceptă să îndepărteze tatuajele de pe corpul decedatului, compania are o listă de colaboratori preferați, dar susține că poate colabora cu orice morgă, atât timp cât acceptă procesul de extragere.

 

Procedura de extragere este destul de simplă, transmite compania. Se trimite un kit de extragere la casa funerară, iar apoi un medic legist îndepărtează cu grijă bucata de piele pe care se află tatuajul. Ulterior, acesta este conservat și expediat în Ohio, unde este transformat în memorial. 

În ceea ce privește prețurile, acestea pornesc de la 1.700 de dolari și pot ajunge la peste 120.000 pentru un corp complet tatuat. 

Clienții spun că nu regretă alegerea

Clienții care au apelat la acest serviciu și-au exprimat mulțumirea față de ceea ce a făcut Save My Ink Forever pentru a păstra amintirea celor dragi.

O clientă pe nume Dawn a declarat că ar plăti din nou și din nou suma cerută, pentru că a meritat din plin, și că a fost extrem de mulțumită când a primit tatuajul conservat.

Ea și soțul ei se gândiseră la acest proces înainte ca el să treacă în neființă și erau convinși că lui i-ar fi plăcut rezultatul – modul în care arta lui a fost păstrată și înrămată. Dawn a povestit că firma funerară locală a avut rezerve cu privire la extragerea tatuajului și a încercat să o convingă să renunțe, dar ea a insistat, afirmând că soțul ei era un artist cunoscut în comunitatea lor, iar tatuajele simbolizau pasiunea lui.

Dawn spune că, datorită acestui serviciu, memoria lui va fi prețuită pentru totdeauna de către familie.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *