Simona Ionescu / Redactor Șef

Pedepsit că a înjurat pe Facebook: Judecătorii l-au obligat la despăgubiri

Pedepsit că a înjurat pe Facebook: Judecătorii l-au obligat la despăgubiri
În Bihor, judecătorii fac ordine și printre haterii de pe rețelele de socializare. Un fost polițist de frontier, ex-consilier de primar este bun de plată pentru înjurături pe Facebook.

Dan Jude, un fost şef de la Poliţia de Frontieră Borş, iar apoi, pentru o scurtă perioadă, consilier al ex-primarului Cornel Pîlea din Pietroasa, s-a ales cu o pedeapsă în instanță, după ce a fost judecat pentru jigniri și atacuri la persoană.

Dar care a fost motivul ce a dus la vărsarea nădufului pe rețelele publice? Obișnuit cu funcția deținută în pe vremea fostului primar al urbei, Jude ar fi vrut să devină consilier și pentru actualul edil, Alin Laza. Însă, acesta din urmă l-a refuzat, iar de aici a pornit totul.

Dan Jude a început să scrie cuvinte jignitoare și vulgare pe internet atât la adresa primarului Laza, cât și a altor angajați ai primăriei, care l-au dat în judecată, cerând să fie obligat la daune.

Judecătorii au decis că postările sale erau pline de jigniri şi atacuri la persoană, pe un limbaj vulgar, care „nu se încadrează în libertatea de exprimare sau discursul permis cu anumite exagerări împotriva oamenilor politici”.

Astfel, magistrații le-au dat dreptate şi funcţionarilor, şi edilului, obligându-l pe Jude să şteargă postările, dar şi să le plătească victimelor despăgubiri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre