Simona Ionescu / Redactor Șef

Pentru nunta anului din India, miliardarul a închiriat peste 100 de avioane. Invitații au primit o gustare stradală

Pentru nunta anului din India, miliardarul a închiriat peste 100 de avioane. Invitații au primit o gustare stradală
Considerată nunta anului, căsătoria fiului magnatului indian Ambani se estimează că ar costa 600 milioane de dolari. Doar pentru aducerea invitaților au fost închiriate peste 100 de avioane private.

Nunta anului în India a atins cifra de 600 milioane de dolari. Atât se estimează că a pus la bătaie magnatul indian Ambani pentru nunta fiului său. Doar pentru a aduce invitații la marea petrecere au fost închiriate peste 100 de avioane.

Cum a fost ales meniul pentru nuntă

Potrivit informațiilor oferite de ziarul economic indian Mint, Nita Ambani, soția lui Mukesh, cel mai bogat miliardar din Asia, a ales delicatese indiene din bucătăria stradală pentru a servi oaspeții la nunta fiului său, Anant Ambani și Radhika Merchant.

Nita a mers recent la cel mai vechi și mai faimos restaurant Kashi Chaat Bhandaar din India, situat în orașul Varanasi, pentru a savura mâncărurile de acolo. Ea l-a invitat apoi pe proprietar, Rakesh Keshari, să ofere gustări speciale pentru nuntă.

Alegerea meniului arată legătura familiei cu patrimoniul culinar al Indiei

Invitații vor fi tratați cu faimoasele chaats servite de celebrul restaurant, a raportat Indian Express, adăugând că alegerea neașteptată subliniază legătura familiei cu bogatul patrimoniu culinar al Indiei. Kashi Chaat Bhandaar este un restaurant vechi de peste 70 de ani, specializat în chaat.

O gustare stradală populară în India care constă în aluat prăjit cu un amestec divers de ingrediente, condimente și sosuri. Printre mâncărurile care ar putea fi servite la nuntă se numără tikki, chaat cu roșii, palak chaat, chana kachori și kulfi.

„Nita Ambani a venit la chaat bhandaar-ul nostru pe 24 iunie, unde a gustat tikki chaat, tomato chaat, palak chaat și kulfi falooda. Ea a fost foarte fericită și a spus că chaat-ul din Banaras este foarte faimos. A fost o plăcere să o servesc”, a declarat proprietarul restaurantului.

Familia a organizat o nuntă în masă, pentru mai mult de 50 de cupluri defavorizate

Invitații s-au ospătat dintr-un preparat stradal popular în India

În martie, familia Ambani a organizat o petrecere de trei zile pentru fiul său, la care au participat 1200 de invitați, inclusiv foști lideri mondiali, magnați din domeniul tehnologiei și megastaruri de la Bollywood.

Precum și artiști precum Rihanna, Akon și Diljit Dosanjh. Acesta a fost începutul sărbătorilor fastuoase de dinaintea nunții, care au ținut prima pagină a ziarelor și au stârnit o frenezie pe rețelele de socializare.

Călătorii cu avionul privat, mașini cu șoferi, lanțuri de aur

În mai, familia a dus oaspeții într-o croazieră de trei zile din Italia până în Franța, care a inclus și un spectacol al lui Pitbull, potrivit rapoartelor din mass-media. De asemenea, familia a organizat o nuntă în masă pentru mai mult de 50 de cupluri defavorizate pe 2 iulie, ca parte a sărbătorilor.

Generozitatea familiei Ambani a fost „revărsată asupra invitaților”, a declarat GQ India. O „listă aurită” de cadouri a inclus călătorii cu avionul privat, genți de firmă, mașini cu șofer și lanțuri de aur. Festivitățile de trei zile i-ar fi costat pe familia Ambani 100 de milioane de dolari.

Ce tradiții au respectat mirii

În nunțile indiene, mirii țin cont anumite tradiții, iar primul lucru luat în calcul este data aprobată de astrologie. Ce înseamnă asta? Preotul hindus, cunoscut sub numele de pandit, poate consulta astrologia pentru a determina cea mai favorabilă dată și oră pentru desfășurarea ceremoniei.

Roșu este culoarea este considerată norocoasă și, prin urmare, este adesea încorporată în decorul nunții, ținute, flori. Fiecare element diferit al zilei necesită o ținută nouă, iar acest lucru se aplică și mirelui. Adesea, invitații îi vor sărbători pe tinerii căsătoriți cu dansuri în stil Bollywood, înainte ca însuși să facă un spectacol.

Mulți consideră că primul sărut în fața bătrânilor este nepotrivit, așa că nu se spune niciodată la cununia civilă „puteți săruta mireasa”, susțin Brides. Nu în ultimul rând, mirele și mireasa trebuie să facă șapte pași pentru a reprezenta intrarea împreună în viață de soț și soție.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre