Charlie Ottley a ajuns prima oară în România în 2010. A fost dragoste la prima vedere. S-a îndrăgostit de peisaje, de tradiții și de locuri. A descoperit secrete și povești. Și-a cumpărat în acest an o casă cu arhitectură tradițională. Ca să le arate oamenilor ce bijuterie poate ieși dintr-o casă veche. Casa se găsește la Șirnea (un sat în comuna Fundata din județul Brașov, la poalele Parcului Național Piatra Craiului).
„Casele tradiționale reprezintă o parte esențială din patrimoniul României. Trebuie să ne preocupăm să păstrăm tot ce e bun din trecut”. Dacă ar fi restaurate clădirile de patrimoniu, precum Băile imperiale de la Băile Herculane, asta ar putea aduce în România milioane de euro în fiecare an, crede Ottley.
De ce a venit Charlie Ottley la Timișoara
Charlie Ottley a fost prezent în Parcul Crăciunului, organizat de Consiliul Județean Timiș la Muzeul Satului Bănățean. „Am avut plăcerea de a petrece seara trecută alături de realizatorul filmelor documentare Wild Carpathia și Flavors of Romania, Charlie Ottley, care a venit în Timișoara special pentru Parcul Crăciunului, festival de iarnă inedit, organizat de Consiliul Județean la Muzeul Satului Bănățean.
Participarea lui ne onorează și e dovada faptului că, încă de la prima ediție, Parcul Crăciunului are o dimensiune europeană și potențial să devină principal punct de atracție în 2023, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii”, a scris Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș pe pagina sa de socializare.
Charlie Ottley, îndrăgostit iremediabil de România
Celebrul producător al filmelor documentare Wild Carpathia și Flavors of Romania vizitează cât de des poate țara noastră. Acesta e îndrăgostit de România. Până și pagina lui de Facebook are, la copertă, o imagine dintr-o conferință de la Baia Mare.
Într-un interviu recent difuzat pe Digi24, celebrul jurnalist spunea că în ultimul an și jumătate a făcut tot ce a putut pentru a promova România. El crede că țara noastră are nevoie de o campanie puternică de publicitate pentru a aduce turiști în țară.
Sursa foto: Facebook
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook