Simona Ionescu / Redactor Șef

Peste 12.500 de români au votat melodia cu care vom merge la Eurovision. Predicția lui Cezar Ouatu

Peste 12.500 de români au votat melodia cu care vom merge la Eurovision. Predicția lui Cezar Ouatu
S-a terminat Selecția Națională și s-a ales melodia care va merge la Torino, în luna mai.

Sâmbătă a fost o zi grea pentru cântăreții care au sperat să prindă lozul cel mare la Eurovision. A învins cel mai bun.

Peste 12.500 de români au votat melodia cu care vom merge la Eurovision. Predicția lui Cezar Ouatu

Andrei Petruş cu melodia „Take me”, Alex Parker & Bastien cu melodia „All this love”, Gabriel Basco – „One night”, Vanu – „Never give up”, Petra – „Ireligios”, MØISE – „Guilty”, Cream, Minodora şi Diana Bucşa – „România mea”, Kyrie Mendél – „Hurricane”, Dora Gaitanovici – „Ana” şi WRS – „Llamame”.

Aceștia au fost artiștii noștri s-au luptat să ajungă la Torino, la Eurovision, unul dintre cele mai spectaculoase concursuri din lume. România va fi reprezentată de WRS cu melodia „Llamame”, care a obținut 59 de puncte, piesă votată de 12.599 de telespectatori. Pe locul doi s-a situat Kyrie Mendél, iar pe locul trei Dora Gaitanovici. Semifinalele Eurovision vor avea loc pe 10 şi 12 mai, iar finala pe 14 mai.

Cezar Ouatu este dezamăgit

Încă din preselecții, mulți îl dădeau pe Cezar Ouatu drept câștigător al Selecției Naționale Eurovision. N-a fost deloc așa, iar artistul a declarat cu ceva timp în urmă că piesele nu au fost jurizate așa cum trebuie, motiv pentru care nu ar trebui să mai mire pe nimeni că s-ar putea ca nici anul acesta România să nu intre în finala de la Torino.

„Mulțumesc pentru susținerea la Eurovision România! Sincer, mă simt mai ușurat că s-a oprit totul aici, că am ieșit din tot acest circ social media și nu numai. Contrar răutăților gratuite din partea unor “fani” cum că totul e blat, că eu voi câștiga datorită unor relații de prietenie cu cei din juriu, etc …

Iată dragilor că am fost doar o parte interesantă, care a dat bine la număr, într-o selecție națională Eurovision extrem de slabă din toate punctele de vedere. Acest val al “tineretului” din finală mă bucură și era clar de la început ce-și doreau cei din delegația TVR1 l.

A fost o experiență personală foarte frumoasă! Piesa For Everyone cu siguranță va continuă să răsune în concertele mele din toată lumea! Mulțumesc Mihai Alexandru! Dezamăgit total în schimb de ceea ce se va întâmpla la Torino!”, a mărturisit artistul.

Cu toată predicția sceptică a lui Cezar Oatu, 400 de fanii Eurovision au postat comentarii pe Youtube și avut numai cuvinte de încurajare și de laudă pentru WRS. „O SURPRIZA MINUNATA SI DE NEUITAT TOT ASCULT SI REASCULT MELODIA, RITMUL iti ramane si o fredonez continuu BRRRAVOOO. SUNT convinsa ca o sa tot auzim de tine”. „A dat importanta maxima in toate etapele selecțiilor naționale. A venit tot timpul cu ceva nou. A fost serios și implicat. Merita sa se bucure de succes. Bafta la Torino!”. „Imi plac schimbarile, abia astept sa-l vedem la Torino. Vor avea lipici la public si el, artistul, si piesa”.

E clar că s-a produs o schimbare de generații în ceea ce privește muzica și vom vedea cine va avea dreptate: Oatu sau cei care l-au ales pe WRS!

Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, a transmis un mesaj emoționant ucrainienilor

Invitată de onoare la finala Selecției Naționale a fost Jamala, câştigătoarea Eurovision 2016. Ucraineanca a interpretat piesa „1944” și a transmis tuturor un mesaj emoţionant, mulțumind totodată României pentru tot ajutorul oferit refugiaților: „Doresc să-i invit pe toţi să oprim acest război. Foarte mulţi oameni au fost ucişi. Vreau ca Europa, ca oamenii să ştie că acest război care se află în Europa îi afectează pe fiecare. Vreau să mulţumesc României că şi-a deschis uşile”, s-a destăinuit artista.

Sursă foto: fanatik

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre