Simona Ionescu / Redactor Șef

I s-a făcut dreptate lui Petrică Mâțu Stoian. Înalta Curte de Casație și Justiție a dat decizia definitivă

I s-a făcut dreptate lui Petrică Mâțu Stoian. Înalta Curte de Casație și Justiție a dat decizia definitivă
Clinica Nera, locul unde regretatul cântăreț Petrică Mâțu Stoian și-a găsit sfârșitul, a primit ce a meritat. Verdictul a fost dat de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Clinica Nera care i-a adus sfârșitul lui Petrică Mâțu Stoian nu se va redeschide. Este decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Un an și jumătate au lucrat oamenii legii, iar verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitiv. Clinica Nera din Caraș Severin, instituția care i-a adus moartea lui Petrică Mâțu Stoian, va rămâne închisă. Clinica a fost închisă după decesul cântărețului, dar s-a încercat redeschiderea unității spitalicești.

Înalta Curte de Casație și Justiție a fost însă clară și fermă în decizie și a respins „excepția nulității recursului”. „Respinge recursul declarat de Clinica Nera SRL împotriva sentinţei civile nr. 298 din 9 iunie 2022, pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în hotărâre.

„Respinge plângerea contravențională formulată de petentul Clinica Nera SRL”

Mai mult, reprezentanții clinicii au primit și o amendă în valoare de 80.000 de lei și s-a încercat anularea sancțiunii. Dar judecătorii nu le-au dat câștig de cauză, astfel că instituția și-a încercat norocul la Instanța Supremă.

„Respinge plângerea contravențională formulată de petentul Clinica Nera SRL, în contradictoriu cu Ministerul Sănătății – Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin împotriva proceselor verbale de contravenţie seria CS NR. 901 din data de 10.11.2021 şi seria CS nr. 902 din data de 11.11.2021. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, apel ce se va depune sub sancţiunea nulităţii, inclusiv motivele, la Judecătoria Oraviţa”, a fost decizia instanței de fond.

„Respinge în întregime, acțiunea formulată și modificată”

Clinica Nera nu s-a lăsat, a făcut apel, dar bineînțeles a pierdut. A urmat decizia ÎCCJ care este definitivă. „Respinge, în întregime, acţiunea formulată şi modificată, înaintată de reclamanta Societatea Clinica Nera SRL în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Sănătății, având ca obiect – eliberare aviz. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare care se depune la Curtea de Apel Timişoara”, este decizia atacată, ieri, la ÎCCJ.

Decizia ICCJ e definitivă: Clinica Nera rămâne închisă

Ce nereguli a găsit DSP după moartea lui Petrică Mâțu Stoian

După moartea artistului Petrică Mâțu Stoian ce a șocat o țară întreagă, DSP a făcut un control și a găsit o mulțime de nereguli la Clinica Nera, motiv pentru care au dat amenda de 80.000 de lei. 30.000 de lei au reprezentat nerespectarea de către personalul clinicii a procedurilor medicale și a protocoalelor.

Iar pentru nerespectarea obiectivului de activitate înscris în autorizația sanitară de funcționare reprezentanții clinicii au avut de plătit amendă de 40.000 de lei. Potrivit legislației în vigoare, alți 10.000 de lei au fost dați pentru „nepăstrarea probelor de alimente”.

Medicii specialiști nu erau prezenți la clinică

Potrivit DSP Caraș-Severin, clinica avea angajat un medic specialist în specialitatea psihiatrie cu atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, precum și un medic primar de medicină de familie și un medic specialist ORL, dar și cinci asistenți medicali. În momentul controlului, respectiv pe 10.11.2021, la ora 15.55, medicii nu erau în clinică la program.

„Eventualele complicații sau urgențe fiind lăsate pe seama Serviciului Județean de Ambulanță/SMURD”

„SC Clinica Nera SRL și Nera Clean Services SRL funcționează ca și cum împreună formează o unitate sanitară cu paturi în care pacienții sunt internați iar Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura și nici personalul necesar. Supravegherea pacienților încetează, astfel, după ședințele de terapie hiperbară, eventualele complicații sau urgențe fiind lăsate pe seama Serviciului Județean de Ambulanță/SMURD.

În curtea imobilului existau două autoturisme de tip ambulanță inscripționate cu sigla Fundației Sfânta Irina dar, potrivit notelor de relații ale medicilor din clinică, aceștia nu practică acolo medicina de urgență”, se arată în comunicatul DSP.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre