Simona Ionescu / Redactor Șef

Piedone face „revoluție” la el în sector. Ce pățesc băbuțele cu pătrunjel și oamenii fără mască

Piedone face „revoluție” la el în sector. Ce pățesc băbuțele cu pătrunjel și oamenii fără mască
Piedone face ordine la el în sector. Primarul le-a dat ordine precise polițiștilor locali și s-ar putea ca varianta lui să fie cea mai bună. Să vedeți ce se întâmplă, de azi, în Sectorul 5.

Piedone face „revoluție” la el în sector. El le-a ordonat polițiștilor să nu le mai amendeze pe băbuțele cu pătrunjel, ci sa le dea loc la tarabe. Iar polițiștii locali nu-i mai amendează, în acest sector, pe cei care-i găsesc pe stradă fără măști. Ci le dau unele ca să le poarte.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de azi, 6 aprilie 2021, Administrația Piețelor să pună la dispoziție 10 tarabe în incinta fiecărei piețe pentru persoanele vârstnice care comercializează câteva legume sau fructe pe străzile din jurul acestora. Astfel, aceste persoane vor putea vinde cele câteva legume sau fructe la tarabele special amenajate. În plus,  nu vor plăti nicio taxă pentru respectivele tarabe.

„Începând de marți, Poliția Locală Sector 5 nu va mai sancționa acele bunicuțe care vând câteva legături de pătrunjel la colțul străzii sau pe străzile din apropierea piețelor din sector.

Am dispus ca Administrația Străzilor să pună la dispoziția acestora 10 tarabe în fiecare piață. Total gratuit. Sunt persoane care vând câteva fructe sau unul, două borcane de murături. Și pentru ele aceste venituri reprezintă pâine pe care o pun pe masă. Nu sunt de acord să dăm amenzi acestor persoane. Mai bine le ajutăm să supraviețuiască”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Piedone face „revoluție” la el în sector

Agenții Poliției Locale Sector 5 vor informa persoanele vârstnice care vând pe străzile din jurul piețelor din sector că au la dispoziție, total gratuit, tarabe unde își pot comercializa într-un mod civilizat cele câteva fructe sau legume.

Totodată, începând de azi, cei care vor organiza târguri cu caracter temporar pe raza Sectorului 5, vor fi obligați să asigure gratuit aproximativ 10 tarabe pentru persoanele vârstnice care comercializează cantități mici de legume și fructe.

Mai mult, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a anunțat că după ce Piața Rahova va fi redată în folosință, se va amenaja un spațiu cu mai multe tarabe pentru mici producători autohtoni. Edilul a spus că aceste tarabe vor fi oferite cu titlu gratuit. Ideea e de a atrage cât mai mulți astfel de producători în Piața Rahova.

Ce se întâmplă cu oamenii care nu poartă măști pe stradă

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a organizat, luni, o ședință spontană, transmisă în direct, cu conducerea Poliției Locale Sector 5. Edilul a dorit să vadă care este situația reală a activității polițiștilor locali, fără ca aceștia să își pregătească un raport în prealabil.

Cristian Popescu Piedone le-a cerut polițiștilor locali să acționeze în primă fază pentru prevenție. Atât în ceea ce privește purtarea măștii de către cetățeni, cât și în ceea ce privește activitatea agenților economici din domeniul HoReCa. Mai exact, primarul a subliniat faptul că este necesar ca între locuitorii din sector, agenții economici și polițiștii locali să existe comunicare, pentru a nu ajunge la sancțiuni. În cazul în care situația o va impune, aceștia vor aplica și amenzi.

„Le-am transmis foarte clar polițiștilor locali că nu vreau să ne transformăm în hinghieri de oameni. În primul rând trebuie să acționăm pentru prevenție, nu să dăm amenzi cu nemiluita. Oamenii deja au ajuns la capătul răbdării în ceea ce privește restricțiile.

Agenții Poliției Locale trebuie să comunice mult mai bine cu cetățenii. Pentru a-i face să conștientizeze importanța măsurilor impuse de autorități. Îl felicit pe această cale pe primarul Bacăului pentru inițiativa sa. Exact același lucru îl vom face și noi, în Sectorul 5. Cei care nu poartă mască de protecție vor primi, în loc de amenzi, măști”, a spus Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Horoscop Minerva – 6 aprilie. Femeile, indiferent de vârstă, sunt supuse unor încercări

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre