Simona Ionescu / Redactor Șef

Piedone ne spune cum a luat Bac-ul la 32 de ani. Merge la Denise Rifai

Piedone ne spune cum a luat Bac-ul la 32 de ani. Merge la Denise Rifai
Piedone, o poreclă devenită renume. Cristian Popescu a fost votat de bucureșteni din nou, chiar și condamnat după tragedia din Clubul Colectiv. A luat Bac-ul la 32 de ani. Jurnalista Denise Rifai îl va întreba dacă a dat bani pentru această diplomă și pentru permisul auto.

Cristian Popescu Piedone are 58 de ani și a văzut și făcut multe în viață. A fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, dar procesul încă se judecă. Bucureștenii din Sectorul 4, iar acum din 5 l-au ales primar. Așadar, un personaj controversat. Merge la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, marți, 6 aprilie, de la ora 23.15, la Kanal D.

Piedone ne spune cum a luat Bac-ul la 32 de ani?

Cristian Popescu Piedone a aceptat invitația jurnalistei Denise Rifai pentru a face lumină în controversatele scandaluri în care a fost protagonist. Cel mai răsunător fiind cel legat de incendiul din Clubul Colectiv.

Om politic și fost primar al Sectorului 4 București, din 2008, și până la demisia acestuia, în 2015. Atunci, s-a retras din viața politică, în urma incendiului din clubul Colectiv. Procesul în această speță nu s-a definitivat, așa că Piedone a candidat la alegerile locale din 2020, la Primaria Sectorului 5, pe care le-a și câștigat.

Cum explică Piedone acest succes? ”Am observat că este o lipsa de autoritate, și s-ar putea că ei să fi avut nevoie de mine, și nu eu de ei”, a răspuns primarul.

Cum a devenit Piedone celebru

În anii 90, Cristian Popescu mergea cu presa după el în piețe. Arunca legumele și peștele pe jos și striga că produsele nu sunt bune. Așa a ajuns la supranumele de Piedone, Justițiarul piețelor.

Cristian Popescu Piedone s-a născut într-o familie privilegiată. Primii ani din viață i-a petrecut la Cairo, acolo unde părinții săi lucrau ca funcționari ai ambasadei României din Egipt. Ei s-au întors în țară când Piedone avea șapte ani, pentru ca acesta să înceapă școala aici.

Învățătura nu au fost însă activitatea preferată a viitorului primar. A început să muncească în turism, unde a ajuns rapid șef de restaurant și de complex hotelier, la mare.

După 1990, Piedone s-a apucat de comerț cu marfă din Turcia, afaceri cu restaurante și de liceu. S-a înscris la liceul Dimitrie Gusti din București, pe care l-a absolvit cu diplomă de Bacalaureat, în anul 1995.

În 1996, cariera lui Piedone a ajuns la un nou nivel: el a devenit consilier local în cadrul Consiliului Local Sector 6, Președinte al Comisiei de Comerț și Relații cu Sindicatele.

Cristian Popescu Piedone a aceptat invitația jurnalistei Denise Rifai

Diplomă de economist la 39 de ani

În 1998, la 35 de ani, Piedone s-a dus la facultate, aleasă după criteriul liceului: Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii Petroşani, instituție controversată.

Între timp, Piedone a devenit pasionat de maşini, adunând în garaj, printre altele, două Cadillac-uri din 1973, respectiv 1974, un Oldsmobile din 1959 şi un Mercedes din 1966.

“De ce vă votează bucureștenii?”, “Ați fost un primar bun pentru Sectorul 4?”, “V-ați făcut fiul deputat că să va urmeze la putere?”.

“Cât v-a costat diploma de bacalaureat?”, “Ați dat șpagă pentru permisul auto?”.

“Sunteți pregătit să faceți închisoare?”, întreabă Denise Rifai, iar răspunsul este năucitor. ”Și Iisus a fost răstignit pe cruce.”

Desigur, edilul sectorului 5 din Capitală va fi întrebat și despre incendiul din Clubul Colectiv. “Va simțiți vinovat pentru morții de la Colectiv?”.


Curtea de Conturi constată și atenționează asupra jafului de milioane de euro descoperit de primarul Piedone

Piedone este oficial primarul Sectorului 5. Document de la BEM

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre