Simona Ionescu / Redactor Șef

Piedone, „primarul sufletelor noastre”. Fostul edil al sectorului 5 a rupt în două rețelele de socializare cu ultimul mesaj

Piedone, „primarul sufletelor noastre”. Fostul edil al sectorului 5 a rupt în două rețelele de socializare cu ultimul mesaj
După ce a fost găsit vinovat pentru abuz în serviciu în dosarul de la Colectiv, Cristian Popescu Piedone a primit patru ani de închisoare cu executare. Din penitenciar, mereu a strigat că-i nevinovat, că legea era altfel la data aceea și că toți primarii au aplicat-o ca el.

După un an petrecut în spatele gratiilor, Cristian Popescu Piedone le-a transmis fanilor un mesaj care le-a rupt sufletul.

Când a primit verdictul final de la judecători, Piedone a fost ferm și a mărturisit că își va duce pedeapsa la sfârșit cu multă demnitate. Din păcate, viața în spatele gratiilor nu e deloc ușoară, iar fostul edil al sectorului 5 suferă enorm.

După un an dincolo de familia pentru care ar face orice, Piedone a transmis un mesaj, care le-a tulburat sufletelor fanilor săi. „Astăzi este un an, fraților! Trăiesc un an de chin și de visuri frânte… Un an întreg înlăturat de lângă familie, de lângă rude și prieteni… Un an distrus de gânduri negre și de vise urâte… Un an fără zâmbete, fără bucurii…

„Astăzi, încerc să fiu însă mai puternic ca ieri”

Astăzi e fix un an de când mi-au prins mâinile în cătușe și m-au încarcerat. Știti cu toții motivul… Astăzi încerc să fiu însă… mai puternic ca ieri! Încerc să nu plâng, să nu mă pansez cu amintirile libertății… De astăzi… am speranța că voi ieși curând! De astăzi… vreau să număr invers!

Că Dumnezeu îmi știe povara! Și poate că pe 17 acum, sau poate luna viitoare, sau poate curând, foarte curând… voi fi iar liber! Că sunt NEVINOVAT! Și consider că un an trăit încarcerat NEVINOVAT, un an de pedeapasă fără vină… este destul!

Toți cei care mă știti, toți cei care îmi știți sentința… știti că trăiesc o mare nedreptate! Și… este timpul să fiu lăsat să merg la ai mei, acasă! Cu speranță, Piedone NEVINOVAT, de un an încarcerat!”, scrie fostul edil pe Facebook.

Mii de aprecieri în doar câteva ore

Mesajul lui Piedone a avut un impact uriaș pe rețelele de socializare și a strâns în mai puțin de o oră mii de aprecieri. Internauții sunt alături de fostul edil al sectorului 5 cu tot sufletul și speră că va veni din nou la conducerea primăriei.

„Să vă ajute Dumnezeu să ieșiți cât mai repede de acolo și Dumnezeu să-i pedepsească pe cei ce au făcut această nedreptate”, i-a scris un prieten din online fostului primar Cristian Popescu Piedone. Altul l-a numit „primarul sufletelor noastre” și e convins că va ieși din închisoare mai puternic ca niciodată.

Când poate fi eliberat Piedone

Chiar dacă a primit patru ani de închisoare, Cristian Popescu Piedone va fi liber curând. El a împlinit 60 de ani și, potrivit legii în vigoare, pedeapsa va fi mult mai ușoară. Pentru cei trecuți de această vârstă, la patru luni de închisoare executate, se consideră un an. Asta înseamnă că Piedone va putea fi eliberat în luna septembrie a acestui an. Poate fi însă și mai devreme, dacă va cere eliberare condiționată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre