Simona Ionescu / Redactor Șef

Plajele din Antalya, brăzdate cu cadavre umane. Turcia e în stare de șoc

Plajele din Antalya, brăzdate cu cadavre umane. Turcia e în stare de șoc
Descoperirea dureroasă a unei persoane decedate pe plaja unui hotel de cinci stele din Aksu, Antalya, duminică, a sporit îngrijorarea, ridicând numărul total de cadavre găsite pe plajele din Antalya la șase, în ultimele cinci zile.

Autoritățile din Turcia au descoperit pe 21 ianuarie un alt cadavru pe plaja unui hotel din provincia sudică Antalya, ridicând la șase numărul cadavrelor găsite pe plajele din oraș în ultimele cinci zile. Cceea ce a stârnit îngrijorări și speculații cu privire la acest incident.

Corpul fără viață a fost observat la primele ore ale dimineții de către personalul hotelului din Aksi Kemerağzı. Ulterior, paza de coastă, poliția și echipele medicale au răspuns rapid la fața locului. În urma unei examinări preliminare, cadavrul, identificat ca fiind cel al unui bărbat, a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din Antalya pentru investigații suplimentare.

Cadavrele au fost găsite pe plajele din Alanya și Manavgat

Acest incident nefericit urmează unei serii de descoperiri similare în regiune. În ultima săptămână, cadavrele unui copil și al unui adult au fost găsite pe plajele din Alanya și Manavgat.

Cadavre umane pe plajele din Antalya. Autoritățile încearcă să rezolve problema

În plus, sâmbătă au fost descoperite două cadavre în Manavgat și unul în Serik. Posibilitatea ca trupul de sex feminin găsit în Serik să aibă legătură cu dispariția lui Merve Șevval Elmas, în vârstă de 18 ani, a determinat familia acesteia din Istanbul să se deplaseze în Antalya pentru a efectua teste ADN.

Mediterana, cea mai mortală rută de migrație

Autoritățile iau în considerare ipoteza că trupurile găsite pe plajele din Antalya în ultimele zile ar putea fi rezultatul scufundării unei ambarcațiuni cu imigranți ilegali. Numărul tot mai mare de astfel de incidente subliniază necesitatea unei vigilențe sporite și a unor eforturi de colaborare pentru a aborda provocările de bază din regiune.

Coastele turcești au fost o rută majoră pentru migranții ilegali care încearcă să treacă spre Europa, în special de la începutul războiului civil sirian în 2011. Mai multe organizații pentru drepturile omului au descris Mediterana ca fiind cea mai mortală rută de migrație.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre