Simona Ionescu / Redactor Șef

Șoc în lumea sportului. A fost găsit cadavrul unui star britanic de rugby, la un an de la dispariția sa

Șoc în lumea sportului. A fost găsit cadavrul unui star britanic de rugby, la un an de la dispariția sa
Cadavrul starului britanic de rugby Bryn Hargreaves a fost găsit la mai bine de un an după ce a dispărut în SUA, dezvăluie familia sa.

Fostul jucător de la S.t Helens a dispărut după divorțul  de soția sa, iar apoi a suferit probleme psihologice în timpul perioadei de lockdown provocată de  pandemia  Covid-19. Bryn Hargreaves s-a născut în Wigan și și-a îndeplinit visul din copilărie de a juca în Super League pentru Warriors. El a jucat rugby, de asemenea, pentru St. Helens, echipă cu care a câștigat Challenge Cup 2008, înainte de a se muta în Statele Unite pentru a lucra în industria petrolului și a gazelor în urmă cu 10 ani, la scurt timp după ce ultimul său club, Bradford Bulls, a dat faliment.

În vârstă de 37 de ani, fostul rugbyst a fost dat dispărut după ce nu s-a prezentat la serviciu în luna ianuarie, anul trecut. De atunci nimeni nu a mai știut absolut nimic despre el. La momentul dispariției sale, Bryn lucra ca inspector pentru siguranța conductelor de gaz și petrol și locuia singur după divorțul său de Amy Bombard, petrecut cu doi ani în urmă.

Cadavrul lui Bryn Hargreaves a fost descoperit la mai bine de un an după ce a dispărut

Familia lui a spus că a devenit „izolat” în timpul  lockdown-ului provocat  de pandemia de Covid și a sugerat că s-ar putea întoarce în Marea Britanie, iar ultima dată când au vorbit cu el pe 3 ianuarie 2022, „părea în regulă”.

Dispariție bizară

Când ofițerii de poliție au ajuns la apartamentul său din Morgantown din Virginia de Vest, America, au găsit ușa descuiată și dușul pornit, precum și toate bunurile sale, inclusiv telefonul și laptopul Apple, existând supoziția că ar fi fost răpit. La mai bine de un an de la dispariție, cadavrul rugbystului a fost găsit. Momentan nu s-au făcut pubvlice detașii cu porivire la starea acestyuia sau locația exactă în care a fost descoperit.

Anunțând vestea, fratele său, Gareth a scris ieri pe Facebook: „RIP Bryn Hargreaves.  Cu o tristețe incredibilă pot confirma că după 14 luni l-am găsit în sfârșit pe Bryn. Încă nu știm cauza morții sau ce s-a întâmplat de fapt pe 3 Ianuarie 2022. Mulțumesc tuturor celor care au ajutat la căutare”.

Rugbystul a fost dat dispărut pe 16 ianuaroe 2022

Mama sa, Maria Andrews, a postat și ea un mesaj pe rețelele de socializare: „Nu este ceva ce aș fi vrut să devină public. Sunt cu inima frântă după frumosul meu fiu Bryn.  Nu îmi vine în minte niciun cuvânt pentru a descrie durerea”. Conform Daily Mail, un purtător de cuvânt al Biroului Șerifului din Monongalia a declarat, la momentul dispariției sale, că Bryn a fost dat dispărut oficial abia pe pe 16 ianuarie 2022.

Câinii folosiți la căutarea persoanelor dispărute,  au fost dislocați în zona Cheat Lake din Morgantown, dar fără rezultate. Gareth a spus atunci: „Este aproape ca și cum ar fi fost răpit în timp ce făcea duș”. Au existat încercări repetate de a da de urma lui Hargreaves în cursul anului trecut, dar fără succes. Familia sa a creat o pagină GoFundMe în încercarea de a strânge fonduri pentru ca un detectiv particular să își asume rolul de a-l găsi.

Același lucru, ca și șeriful, l-a menționat și familia, arată The Independent: „Începi să te gândești la cealaltă posibilitate, că nu a plănuit să dispară și că cineva a avut un aport, prin răpire sau ceva de genul acesta. Începi să te gândești la toate lucrurile ciudate de la acea vreme care încep să se adune. Când poliția s-a dus la apartamentul său, ușa era închisă, dar descuiată, iar dușul era încă deschis”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre