Dispariție misterioasă. Lordul Lucan s-a făcut nevăzut după ce a fost acuzat de crimă

Dispariție misterioasă. Lordul Lucan s-a făcut nevăzut după ce a fost acuzat de crimă
Dispariția Lodului Lucan încă frământă opinia publică și autoritățile britanice. Aristocratul s-a făcut nevăzut după ce a fost acuzat că a ucis-o pe bona familiei. Chiar și acum, după aproape 50 de ani de la presupusa faptă, sunt persoane care spun că l-au văzut.

Lordul Lucan este o enigmă. Unde se află? Mai este în viață? De ce a dispărut?  Au fost raportate apariții ale lui peste tot în lume, din Franța, până în Noua Zeelandă. Soarta Lordului Lucan a fost readusă în atenția publicului după dramatizarea din 2013 a scandalului aristocratului dispărut în 1974.

Dispariție misterioasă. Lordul Lucan s-a făcut nevăzut

Lordul Lucan ar avea acum 86 de ani, dacă mai trăiește. Richard John Bingham a fost al șaptelea conte de Lucan. A urmat facultatea Eton și ulterior a lucrat la o bancă comercială din Londra. Iubea jocurile de noroc și voia să renunțe la slujba cu normă întreagă și să devină jucător profesionist.

Era cunoscut pentru personalitatea sa plăcută. Chiar a fost considerat potrivit pentru rolul lui James Bond atunci când romanele lui Ian Fleming au fost adaptate în filme. În ciuda priceperii sale ca jucător de table și de bridge, el a pierdut deseori mai mult decât a câștigat. A acumulat datorii masive la jocurile de noroc.

Lordul Lucan s-a căsătorit cu Veronica Duncan în 1963 și au avut trei copii, înainte de a divorța în 1972. Au dus o viață demnă de titlul său, la Londra. A urmat o luptă amară pentru custodie, pe care Lucan a pierdut-o în cele din urmă. Lucan ar fi devenit obsedat de recâștigarea custodiei copiilor săi. A spionat-o pe Veronica și i-a înregistrat conversațiile telefonice. Fosta soție a povestit înainte de a muri (septembrie 2017) că bărbatul era violent în intimitate. O bătea cu o nuia, apoi întreținea relații intime.

Lordul Lucan s-a căsătorit cu Veronica Duncan în 1963 și au avut trei copii, înainte de a divorța în 1972
Sandra Rivett a fost ucisă, iar Veronica l-a identificat pe Lord Lucan ca fiind atacatorul ei

A fost acuzat de crimă

La 7 noiembrie 1974, Veronica Duncan și bona familiei, Sandra Rivett, au fost atacate în subsolul casei familiei Lucan. Sandra Rivett a fost ucisă, iar Veronica l-a identificat pe Lord Lucan ca fiind atacatorul ei. Poliția a început imediat o anchetă de crimă.

În timp ce se întâmpla acest lucru, Lucan a pus-o pe mama sa să strângă copiii și a mers cu mașina împrumutată spre casa unui prieten. Mașina a fost găsită ulterior abandonată.

În interiorul vehiculului, se afla o bucată de țeavă de plumb bandajată, similară cu cea găsită la locul crimei. Poliția a crezut că este arma crimei, mai ales că avea mai multe pete de sânge. Lucan a fost desemnat oficial drept principalul suspect în cazul crimei lui Rivett.

În ciuda unei anchete pe scară largă și a unei cantități uriașe de mediatizare, el nu a fost găsit niciodată. Mulți cred că aristocratul și-a luat viața, dar nu a fost găsit niciodată un corp. Lady Lucan a spus că a crezut că a sărit de pe feribot plecând din Newhaven.

Alte supoziții au fost că  a fost ținut pentru răscumpărare de IRA. Sau s-a împușcat și a cerut ca rămășițele sale să fie hrană pntru tigrii de la grădina zoologică din Kent. Fiul său, George Bingham, a spus: „Părerea mea personală și a fost una pe care am luat-o ca un băiat de opt ani, este că, din păcate, a murit de atunci”.

În orice caz, Lordul Lucan a fost declarat oficial decedat, în 2016, având în vedere că nu a mai apărut.

Sunt martori că aristocratul trăiește

Cazul lordului dispărut a interesat opinia publică din Marea Britanie. Au fost raportate observări ale lordului Lucan din Franța până în Noua Zeelandă. Fratele său susținea că a fugit în Africa. O altă teorie este că a călătorit în India și a devenit un hippy cunoscut sub numele de Jungle Barry.

Poliția din Cape Town, Africa de Sud, a examinat amprentele digitale pe un pahar care ar fi fost folosit de Lord Lucan. În 1978, Scotland Yard a cerut poliției din Barbados să verifice un rezident britanic care îi trimitea bani lui Lord Lucan din America de Sud.

Un bărbat, Neil Berriman, a descoperit că el este fiul Sandrei Rivett cu puțin peste un deceniu în urmă. Omul a făcut propria sa investigație cu privire la moartea bonei familiei Lucan. Crede că a urmărit în cele din urmă ucigașul ei până la Perth, Australia. Suspectul lui Berriman este un budist în vârstă care trăiește într-o casă comună. Este grav bolnav și așteaptă o intervenție chirurgicală majoră.

Potrivit lui Berriman, se știe că bătrânul englez are un „trecut misterios”. Berriman citează, de asemenea, un test de recunoaștere facială care a arătat o similitudine de 85% între bărbat și Lordul Lucan. Sursa: inews.co.uk