Ploaia cu sânge din India, un fenomen ciudat a cărui enigmă nu a fost încă dezlegată

Ploaia cu sânge din India, un fenomen ciudat a cărui enigmă nu a fost încă dezlegată
A plouat ca în Potopul Biblic în India, zile în șir, în cantități uriașe. Asta nu a fost tot: ploaia era roșie, iar oamenii s-au speriat teribil și au spus că este o ploaie cu sânge. Ar putea avea, de fapt, o formă de viață extraterestră.

În istorie, sunt mărturii despre ploi ciudate. A plouat cu pietre, cu broaște, cu mierle, cu grâu, cu meduze, cu pește, cu păianjeni, cu fructe. De fiecare dată, oamenii de știință au încercat să explice aceste fenomene ciudate. Despre ploaia cu sânge încă nu au dezlegat misterul.

Misterul unui fenomen ciudat: ”ploaia cu sânge” din India

Ploaia cu sânge din India este un mister ce nu a fost dezlegat încă. S-a petrecut în India, unde ploile cazute au avut culoarea roșie, un fapt neobișnuit pentru precipitațiile de pe Pământ. Ar putea fi dovada cea mai convingatoare a unor forme de viață extraterestre care au ajuns pe planeta noastră, spun unii specialiști în domeniu.

Ploile au căzut între 25 iulie și 23 septembrie 2001 în statul indian Kerala. A fost un fenomen ce nu s-a mai văzut anterior, potrivit celui mai recent documentar difuzat de Science Channel.

Un fizician din Kerala, Godfrey Louis, a analizat picăturile de ploaie. El se aștepta ca rezultatele de laborator să indice faptul că aceasta culoare ciudată a ploii ar fi fost dată de particulele de praf. Însă, nu s-au gasit dovezi în acest sens.

Godfrey Louis a observat ceva neobișnuit atunci când a analizat picăturile roșii de apă la microscop. În opinia sa, particulele par a avea viață, cu unele similitudini cu celulele sanguine. O analiză mai profundă a dovedit că nu e cazul.

La început, raportul oficial al Centrului pentru studii științifice ale Pământului a pus aceasta ploaie roșie pe seama unui meteorit. Pietroiu venit din Cosmos ar fi explodat la impactul cu Terra în zonă, cu o săptămână înainte de prima furtună „colorată”.

Celulele extraterestre, fără urme de AND

După mai multe analize efectuate împreună cu Tropical Botanic Garden și Research Institute, explicatia oficială a fost schimbată. Cercetatorii de la Stintec, un laborator din Sri Lanka, au gasit ceva șocant.

Asa-numitele „celule de spori” găsite nu au avut nici urmă de ADN. Godfrey Louis considera că sporii se aflau pe meteorit atunci când acesta a explodat deasupra Keralei.

Cercetatorul a spus ca analiza a arătat că presupusele celule provenite din spațiu au continuat să trăiască, chiar si la temperaturi de peste 300 de grade Celsius. „Aceste celule s-au dezvoltat la temperaturi care ar ucide orice formă de viata”, a declarat Louis.

Cercetatorul Anil Samaranayake a susținut și el că celulele găsite în ploaia de culoare roșie ar putea prezenta un posibil pericol pentru Pământ.

Totuși, un studiu din 2015 a stabilit că ploaia de sânge în Kerala a fost cauzată de sporii aerieni ai microalgelor verzi Trentepohlia din Austria. Studiul a folosit filogenetica moleculară pentru a compara evoluția secvenței ADN a microalgelor.

Rezultatele sugerează că microalgele în discuție din Kerala este, de fapt, o specie recent introdusă. Cercetarea a confirmat probabilitatea ca introducerea să aibă loc prin nori deasupra oceanului.

Rămâne necunoscut exact cum au ajuns acești nori stratosferici inferiori care conțin spori de alge în Kerala. Sursa: sciencealert.com


Probe care sugerează că giganții au existat în trecut

Enigma de pe insulă. Trei oameni au dispărut misterios din farul Eilean Mor