În fiecare an, într-un oraș din Italia, politicienii care au făcut greșeli sunt băgați într-o cușcă și scufundați în râu ca pedeapsă. Aceștia nu sunt lăsați în apă, ci doar fac o baie, care, poate, îi trezește la realitate. De când datează ritualul.
Evenimentele sunt menite să îl onoreze pe Sfântul Vigilio, patronul orașului
Multe locuri din lume au propriile obiceiuri și ritualuri specifice, dar este greu de găsit un oraș în care oamenii cei mai enervanți să fie puși în cuști și scufundați în râu. Acest eveniment acvatic se numește „Tonca” și face parte din sărbătorile Vigilian pe care orașul Trento le organizează în fiecare an în a doua jumătate a lunii iunie.
Evenimentele sunt menite să îl onoreze pe Sfântul Vigilio, patronul orașului. Unul dintre momentele mult așteptate este Curtea de Penitență, unde sunt judecate personalități celebre din Trento care s-au făcut de rușine de-a lungul anului. Unii vor fi găsiți nevinovați și vor scăpa de o scufundare în râu, dar pentru cei găsiți vinovați pedeapsa este de a fi condamnați pentru Tonca.
Anul trecut șase persoane au fost găsite vinovate
Foarte adesea, acest lucru înseamnă că un politician se va afla printre cei care vor face o baie în apă. În mod tradițional, Tonca are loc în ultima duminică dinaintea datei de 26 iunie, data la care se încheie sărbătorile. Anul trecut Tonca s-a desfășurat pe 19 iunie și în total șase persoane au fost găsite vinovate. Pe de altă parte, cinci au fost salvate de la o scufundare în râul Adige.
Parodie după o pedeapsă istorică
Aruncarea oamenilor în râu într-o cușcă este o parodie după o pedeapsă istorică folosită în mare parte a mileniului trecut pentru cei care au fost găsiți vinovați de blasfemie. Cu toate acestea, atunci când are loc, cu ocazia festivalului, persoanele găsite vinovate sunt scoase din nou din apă cât timp sunt încă în viață. „Tonca” a devenit viral și a stârnit interesul unui număr foarte mare de oameni care spun că și alte locuri din lume ar trebui să fie adoptată.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook