Simona Ionescu / Redactor Șef

Polițist român, împușcat de 8 ori în SUA. E în stare critică, iar America vorbește acum doar despre el, numindu-l erou

Polițist român, împușcat de 8 ori în SUA. E în stare critică, iar America vorbește acum doar despre el, numindu-l erou
Românii din America dar și comunitatea din Arizona sunt în stare de șoc după noaptea de luni spre marți. Un polițist român a fost împușcat de opt ori.

Tyler Moldovan, în vârstă de 22 de ani, polițist american de origine română se află în stare critică, într-un spital din Phoenix (Arizona) după ce a fost împușcat de 8 ori în timpul unei misiuni, în noaptea de luni spre marți, relatează ABC Arizona.

Jeri Williams, șeful poliției din Phoenix a declarat că polițistul Moldovan efectua o patrulă într-un complex de apartamente în jurul orei 2 a.m., în urma unei sesizări printr-un apel la 911 care reclama faptul că o mașină circulă haotic și cu mare viteză în zona respectivă.

Potrivit autorităților, suspectul a fost identificat în persoana lui Essa Williams, 24 de ani. Acesta a fost găsit ascunzându-se pe terasa unui apartament, moment în care a scos pistolul și a tras înspre ofițerul Moldovan. Ofițerul de poliție a fost împușcat de 8 ori, inclusiv la cap și este în stare critică la spital.

Bunicul lui Tyler Moldovan a înființat o mare  biserică

Polițistul era unul foarte îndrăgit de comunitate. Dincolo de job, acesta avea o viață socială activă. El obișnuia să cânte la tubă în formația Bisericii Penticostale Române „Happy Valley” (Valea Fericirii- n.red), unde o și făcuse, chiar în weekend, în cadrul slujbei de seară.

„Vestea este un șoc total pentru noi”, a spus Claude Olar, unul dintre membrii formației care cântă la biserică. Pastorul Moldovan, bunicul lui Tyler, a fost unul dintre fondatorii bisericii care reunește acum în jur de 2.800 de credincioși.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre