Simona Ionescu / Redactor Șef

Polițiștii români, umiliți. Statul i-a îmbrăcat ca pe niște maimuțoi

Polițiștii români, umiliți. Statul i-a îmbrăcat ca pe niște maimuțoi
Uniformele polițiștilor au fost adaptate de sistem. Cum urmează să fie îmbrăcați aceștia vă arătăm acum..

Tunuri de zeci de milioane pentru ținuta polițiștilor din România? Sindicatul Europol pune punctul pe I.

Polițiștii români, umiliți. Statul i-a îmbrăcat ca pe niște maimuțoi

Într-un mesaj postat pe contul de socializare, Sindicatul Europol a vorbit despre ce se întâmplă cu uniformele pe care le vor îmbrăca cei care ne apără de toate relele. Din păcate însă, nimic nu se întâmplă așa cum ar trebui. Oamenii legii susțin că nici măcar mărimea nu corespunde, așa că aceștia sunt obligați să le ducă la croitor să le ajusteze.

„Cei aproximativ 1800 de polițiști s-au trezit cu uniforme cu 3 numere mai mari sau mai mici”

„Umilința este prima lecție predată de “sistem” colegilor care recent au absolvit școlile de agenți de poliție. După ce au fost măsurați de 3 ori, au trecut prin 2 probe, la final, agenții au primit uniforma să fie “la număr”. Adică școlile și-au eliberat magaziile de stocurile de uniformă doar pentru a puncta alocarea tuturor elementelor din norma de echipare prevăzută de ordin.

Fără să țină cont de măsurile polițiștilor cărora le-au distribuit-o. În aceste condiții, cei aproximativ 1800 de polițiști s-au trezit cu uniforme cu 3 numere mai mari sau mai mici pe care încearcă în continuare să le schimbe între ei sau să le retușeze. Și toate acestea se întâmplă în contextul în care se va schimba actuala uniformă și sunt pregătite tunuri de zeci de milioane de euro, cel mai probabil realizate cu firme de casă ale apropiaților din “sistem”, se arată în mesajul Europol.

„Mi-a plăcut faza cu tunurile de milioane de euro care se dau de 30 ani încoace”

La scurt timp după postare, au început să curgă mesajele de la internauți, șocați și ei de ceea ce se întâmplă în România. „Nu e nimic nou an de an. Ținuta se cumpăra pe bani proprii. Că de ajustat ce primești, nu ai șanse să o faci decentă. Se mai găsește câte un comisar șef să vină în control și primul lucru să urle că pantalonii nu au nuanța care trebuie.

E gri mai închis cu o tentă… Trăiască M.A.I”, “Bravo, ați pus punctul pe I… Mi-a plăcut faza cu tunurile de milioane de euro care se dau de 30 ani încoace. Și culmea, toată lumea știe, și degeaba!”, au spus prietenii din online.

Sursă foto: facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre