Celebrul polițist Marian Godină spune ce nimeni nu a avut curajul să dezvăluie până acum. Spune el ce se întâmplă în interiorul Poliției Române.
Într-o postare pe contul său de socializare, polițistul Marian Godină susține că Poliția Română are mari probleme cu aparatele drugtest, care sunt foarte puține, iar procedurile nu sunt clare. Omul legii a primit un mesaj de la un coleg care a fost detașat o perioadă la postul de poliție din 2 mai și în acel loc nu există un aparat drugtest.
Cu câteva ore înainte de nenorocire, șoferul a fost oprit de poliția din Constanța, dar a fost testat doar cu aparatul etilotest. Pentru că nu consumase alcool, a fost lăsat să plece.
În ceea ce-l privește pe ministrul de Interne Cătălin Predoiu, în conferința de presă care a avut loc luni, acesta nu a comentat nimic când a fost întrebat dacă poliția are sau nu aparate drugtest. Ministrul a declarat doar că ancheta Corpului de control al MAI va scoate tot adevărul la suprafață.
„Există un singur etilotest obosit, care merge când vrea. Și ni s-a zis să nu-l mai transportăm în maşini”
„Am fost detaşat o lună la biroul de poliţie Vama Veche – 2 Mai şi pot să confirm că nu există aparat drugtest. Există un singur etilotest obosit, care merge când vrea. Și ni s-a zis să nu-l mai transportăm în maşini, pentru că se zdruncină şi nu o să mai meargă. Dacă avem nevoie de el, să venim la secţie să-l luăm”, scrie în mesajul postat de Marian Godină pe pagina sa de socializare.
Premieră după ce s-a schimbat legea
La rândul său, avocatul Adrian Cuculis susține că accidentul de la 2 Mai este o premieră după ce s-a schimbat legislația, prin legea Anastasia. Acesta susține că răspunderea este colectivă.
”E primul caz, este premiera de fapt, imediat după ce s-a schimbat legislaţia, cazul ăsta intră direct pe închisoare cu executare, dacă se va pronunţa o condamnare, pentru că o întrebare legitimă este ce să face să nu se mai întâmple. Păi, am făcut pe partea legislativă, am avut legea Anastasia, în care dosarul acela pe care îl am eu în gestiune.
„Dacă se gândeşte distinsul judecător că pe plan local nu reprezintă un chiar aşa mare pericol social”
O absurditate mai mare nu aţi auzit niciodată, o persoană care omoară un copil de 4 ani de zile, este trimis în judecată pentru conducere fără permis şi atât. (…) Legea este imperfectă în momentul de faţă, discutăm despre modalitatea în care va soluţiona nu parchetul ci instanţa de judecată. Dacă se gândeşte distinsul judecător că pe plan local nu reprezintă un chiar aşa mare pericol social şi hai să îi dau o amânare a aplicării pedepsei?”, a spus avocatul la Prima News.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook