Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea căsuței de vis a prințului William și Kate Middleton, unde prințesa se va recupera

Povestea căsuței de vis a prințului William și Kate Middleton, unde prințesa se va recupera
Cu doar câteva zile în urmă, s-a aflat că prințesa Kate Middleton a fost operată și urmează să stea în spital câteva săptămâni. Se va reîntoarce la datoriile regale după câteva luni de recuperare. În toată această perioadă va sta la Adelaide Cottage.

Adelaide Cottage este căsuța fermecătoare și istorică unde Kate Middleton și familia sa își duce zilele în liniște. Prințesa Kate și prințul William s-au mutat în noua reședință regală din apropiere de Castelul Windsor în anul 2022. Și tot aici va sta în perioada de recuperare.

Regina Victoria lua ceaiul la Adelaide Cottage

Adelaide Cottage a fost construită inițial pentru regina Adelaide, soția regelui William al IV-lea, în 1831, folosind materiale de construcție de la Royal Lodge, potrivit Royal Collection. Retragerea regală a fost folosită de o serie de monarhi și însăși regina Victoria a vizitat adesea cabana pentru micul dejun sau ceai. Un alt rezident celebru a fost Peter Townsend, care a avut o relație amoroasă celebră cu prințesa Margaret.

Tavanul din dormitorul principal a avut un decor de frânghie, care provine de la un iaht regal din secolul al XIX-lea

Cabana a suferit o renovare în 2015 și, la un moment dat, avea decorațiuni elaborate, potrivit rapoartelor. Dormitorul principal de la cabană ar fi avut la un moment dat un tavan acoperit cu delfini aurii și un decor de frânghie, care provine de la un iaht regal din secolul al XIX-lea. De asemenea, acesta are un șemineu din marmură greco-egipteană.

Chiar dacă familia s-a mutat la Adelaide Cottage, nu a renunțat la celelalte două reședințe, respectiv apartamentul 1a de la Palatul Kensington care va rămâne locuința londoneză a familiei și Anmer Hall din Norfolk.

Kate și William s-au mutat aici pentru a le oferi celor mici o „educație mai rurală”

„Mutarea, despre care o sursă de la Palat a declarat că a fost determinată de dorința lor de a avea o viață de familie cât mai normală posibil, le oferă lui William și Kate posibilitatea de a le oferi copiilor lor o educație mai rurală, departe de centrul Londrei și de agitația Palatului Kensington”, a mărturisit reporterul Victoria Murphy.

În timp ce observatorii regali au bănuit imediat că operația lui Kate Middleton a însemnat că viitoarea călătorie a acesteia și a soțului ei în Italia va fi probabil amânată, aceasta a avut un impact și asupra unei alte vizite care nu fusese încă anunțată oficial.  După cum relatează The Telegraph, cuplul plănuia în plus să meargă în Letonia, care se învecinează cu Estonia, Rusia și Lituania și care a fost vizitată anterior de ducele și ducesa de Edinburgh în 2022, pentru a sărbători legăturile Regatului Unit cu statul baltic.

Kate nu va participa nici la slujba de Paște

Este posibil ca această călătorie să fi fost amânată, împreună cu vizita cuplului în Italia. Ar fi fost prima vizită comună în străinătate la cererea guvernului de când au devenit prinț și prințesă de Wales. Kate va lipsi, de asemenea, de la ceremonia BAFTA de duminică, 18 februarie, la care a fost o prezență la modă în ultimii ani.

Printre alte evenimente care ar putea fi scoase din calendarul regal se numără Săptămâna sănătății mintale a copiilor din februarie, slujba de Ziua Commonwealth-ului de la începutul lunii martie și parada de Sfântul Patrick.  De asemenea, probabil că nu va participa la slujba tradițională de Paște, deoarece nu este de așteptat să se întoarcă la muncă decât după sărbătoare. Vestea internării sale în spital a fost făcută publică miercuri, la o zi după operație.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre