Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea ceasurilor lui Michael Jackson. Elizabeth Taylor i-a dat un obiect împotriva „ochiului rău”

Povestea ceasurilor lui Michael Jackson. Elizabeth Taylor i-a dat un obiect împotriva „ochiului rău”
Michael Jackson era foarte conștient de aspectul său și pentru a ține pasul, avea nevoie de lucruri care să-l pună în evidență. Starul a avut o colecție impresionantă de ceasuri, dar nu a renunțat la un obiect simplu, primit de la Elizabeth Taylor.

Susținătoare a Kabbalah, Elizabeth Taylor l-a încurajat pe prietenul său Michael Jackson să poarte un șnur roșu ca protecție împotriva ochiului rău. Puțini români știu ce colecție de ceasuri a avut regele muzicii pop.

Brățara roșie a lui Michael Jackson, un memento al activității sale filantropice

Elizabeth Taylor i-a oferit șnurul roșu, ca protecție împotriva ochiului rău în timpul procesului pe care starul l-a avut în 2005 pentru molestare. Unde a fost în cele din urmă achitat de toate acuzațiile.

De asemenea, Michael nu renunța la o brățară roșie, recunoscută ca simbol al eforturilor sale umanitare. Brățara „AIDS”, care a făcut parte din campania „Live Strong”, a sensibilizat publicul cu privire la HIV/SIDA.

Iar alegerea lui Jackson de a o purta în public a subliniat angajamentul său față de această cauză. În plus, brățara a servit drept memento al activității sale filantropice, fiind implicat în numeroase activități caritabile de-a lungul carierei sale, sprijinind diverse cauze.

Ceas cu lunetă cu diamante

Jackson era un colecționar de tot felul de lucruri neobișnuite. Neverland, faimosul parc de distracții din Santa Barbara, găzduia de la opere de artă până la o menajerie de animale vii. Era normal ca și ceasurile sale să fie la fel de excentrice.

Unul dintre cele mai extravagante ceasuri ale sale a fost un Jacob & Co. Five Time Zone cu o lunetă cu diamante. Jackson a cumpărat acest ceas îndrăzneț în anii 1990 și a fost unul dintre primele ceasuri Jacob & Co. purtate de un megastar.

Michael a folosit ceasul ca și garanție pentru un împrumut la bancă

Michael Jackson, purtând un ceas Jacob & Co

În 2000, un magazin de bijuterii din Beverly Hills l-a dat în judecată pe Jackson. Starul a promis că va cumpăra un ceas Vacheron Constantin King Kalla rar (doar cinci existau la acea vreme), încrustat cu diamante, evaluat la 1,9 milioane de dolari.

Potrivit bijutierului de lux David Orgell care i-a intentat proces, Michael Jackson a negociat prețul până la 1.450 000 de dolari, apoi a întrebat dacă îl poate testa „pentru câteva zile” înainte de a lua o decizie finală.

Starul a purtat apoi ceasul aproape patru luni fără să plătească, apoi a returnat bijuteria zgâriată și încrustată cu particule alimentare. La o zi după ce procesul a fost soluționat, Jackson a folosit ceasul ca și garanție pentru un împrumut de la Bank of America.

Înnebunit după Rollex-uri

Chiar și după escapada cu Vacheron, Jackson a continuat să cumpere ceasuri. Majoritatea Rolex-uri. În timp ce Neverland Ranch era parcelat pentru a plăti datoriile tot mai mari ale cântărețului, acesta era fotografiat de paparazzi cumpărând ceasuri Rolex pentru el, familie și prieteni.

În 2007, de exemplu, Jackson a sărbătorit cea de-a noua aniversare a fiicei sale Paris cu o excursie la Las Vegas și o oprire la magazinul Rolex din Wynn. Se pare că Jackson a preferat modelele din aur.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri