Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea crucii de ametist care trebuia să-i poarte noroc Prințesei Diana. Acum o poartă o altă vedetă

Povestea crucii de ametist care trebuia să-i poarte noroc Prințesei Diana. Acum o poartă o altă vedetă
Prințesa Diana a fost, cât a trăit, un reper în ceea ce privește stilul. Modul în care se îmbrăca și accesoriile pe care le purta la evenimente au rămas, până azi, exemple de urmat.

Crucea cu ametist care trebuia să-i poarte noroc Prințesei Diana a ajuns la Kim Kardashian. Vedeta de reality-show a cumpărat bijuteria la o licitație, anul acesta. Povestea pandantivului de dimensiuni impresionante este însă fascinantă. Creat în urmă cu 100 de ani, acesta nu a fost purtat decât de fosta Prințesă de Wales, deși nu i-a aparținut.

Crucea de ametist Attallah a fost proiectată de bijutierul coroanei britanice, Garrard, în jurul anului 1920. Piesa a fost inițial comandată de un client obișnuit, dar mai târziu a revenit la Garrard.

Povestea crucii de ametist pe care a purtat-o doar Prințesa Diana

Crucea a fost creată din pietre de ametist, tăiate pătrat, decorate cu diamante tăiate circular și cu capetele încheiate într-un design floral distinct, care însumează 5,25 carate. Piesa are dimensiuni impresionante: 13,7 cm lungime, cu o deschidere a brațelor de 9,4 cm. În anii 1980, bijuteria a fost cumpărată de la Garrard de Naim Attallah. Om de afaceri și scriitor palestiniano-britanic, acesta a fost editorul Quartet Books și proprietarul The Women’s Press.

Crucea de ametist Attallah a fost proiectată de bijutierul coroanei britanice, Garrard, în jurul anului 1920

Antreprenorul născut în Palestina a fost descris de The Guardian în anul 2000 drept un „adorator legendar al femeilor frumoase”. Între el și Prințesa Diana se legase o prietenie aparte, astfel că afaceristul a insistat ca prietena lui să poarte prețioasa bijuterie la evenimente oficiale. Crucea, care a devenit cunoscută după numele său, nu mai fusese purtată niciodată. Și, până la noua sa proprietară de acum, Kim Kardashian, doar Prințesa Diana a etalat-o.

Prințesa Diana a purtat crucea Attalah în premieră, la o gală de caritate în sprijinul Birthright, în octombrie 1987

Se spune că Prințesa Diana „a avut o atracție deosebită” pentru acest pandantiv, pe care l-a purtat în premieră, peste o rochie Catherine Walker negru cu violet, la o gală de caritate în sprijinul Birthright, o organizație care lucrează pentru a proteja drepturile omului în timpul sarcinii și nașterii, în octombrie 1987. Ulterior, Prințesa Diana a mai împrumutat bijuteria și pentru alte ocazii, purtând-o la evenimente private.

Kim Kardashian a licitat purtenic pentru a avea bijuteria

În luna decembrie a anului trecut a fost prima dată când bijuteria a reapărut în public, după moartea regretatei prințese. Crucea Attallah a fost scoasă la licitație și vândută prin intermediul casei Sotheby’s, pentru 163.800 de lire sterline (aproximativ 200.000 de dolari), lui Kim Kardashian.

Kim Kardashian a licitat puternic pentru a cumpăra crucea Attallah

Licitația a fost strânsă, iar reprezentantul vedetei de reality show a plusat în ultimele 5 minute ale licitației, depășind pe ceilalți concurenți care își doreau prețioasa bijuterie. Obiectul s-a vândut cu mai mult decât dublul estimării de dinaintea licitației, a comunicat Sotheby’s.

Sursa foto: Sotheby’s, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre