Potrivit publicației Proekt, trenul a fost pregătit pentru Vladimir Putin încă din 2014-2015. Sursele susțin că firma care deține trenul are legătură cu nepotul lui Yuri Kovalchuk, acționar al Rossia Bank și prieten apropiat al președintelui.
Trenul este tras de trei locomotive în același timp
Cum arată trenul lui Putin? Proekt susține că nu diferă mult de trenurile obișnuite de pasageri din Rusia, are aceleași dungi gri-roșu, dar mai multe vagoane, dar sunt blindate și au acces la o linie guvernamentală securizată.
Putin beneficiază în trenul special de un dormitor și un birou și există vagoane separate pentru escorta de securitate și comunicații speciale. Tot sursele spun că trenul are mai multe antene, iar vagoanele, care au șase axe, sunt trase de trei locomotive în același timp.
Liniile de tren leagă reședințele lui Putin
Acesta se deplasează într-o rețea secretă de stații și căi ferate, iar liniile leagă reședințele lui Putin. Se spune că Putin folosește trenul în principal pentru a se deplasa prin Rusia și pentru a ajunge la reședința sa din Valdai.
„Plecările trenurilor pot fi spontane, neanunțate. În primele zile ale războiului, în februarie și martie, a început să folosească trenul foarte activ, în special pentru a ajunge la reședința sa din Valdai”, a declarat sursele pentru Proekt.
Care sunt stațiile de tren secrete
Anul trecut, jurnaliștii de la Proekt au descoperit stația de tren secretă din Parcul Național Valdai care, spun aceștia, ar avea și un helioport. Se spune că nimeni nu cunoaște locul decât Vladimir Putin și ar fi fost construită în 2019.
Potrivit datelor oferite de satelit, ar mai exista încă o stație în Novo-Ogarevo, construită în 2015, care se află la aproape 400 de metri de reședința președintelui din regiunea Moscova. Ar mai fi încă o stație pentru trenul lui Putin la Soci, utilizată de Putin pentru a ajunge la reședința din Bocharov Ruchei. Linia de tren se crede că a fost construită în anul 2017.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook