Este pentru dată în istorie când bucureștenii s-au confruntat cu așa ceva. Meteorologii spun că este marcat un punct de cotitură în evoluția vremii.
Temperaturi de până la 12 grade în luna lui Gerar
În luna noiembrie în București au căzut câțiva fulgi, dar fiind temperaturi pozitive, aceștia s-au topit imediat. De atunci, nu a mai nins absolut deloc, iar meteorologii spun că este pentru prima dată în istorie când se întâmplă așa ceva.
Toată lumea se aștepta ca măcar luna ianuarie, cunoscută în popor ca Gerar să fie caracterizată de temperaturi scăzute, însă temperaturile au valori care depășesc 10-12 grade Celsius. Tendința se va menține din ceea ce prevăd meteorologii până la sfârșitul sezonului, iar de zăpadă nu poate fi vorba.
Acest tip de iarnă începe să devină o obișnuință
„Există fluctuații în regimul de vreme, dar aceste fluctuații se suprapun peste tendința de încălzire. Este o caracteristică care are un impact asupra tuturor anotimpurilor, dar din observațiile meteorologice, aceste tendințe de creștere a temperaturii sunt mai accentuate vara și iarna”, a declarat climatologul Roxana Bojariu.
În 50 de ani, la București nu va mai ninge deloc
Îngrijorător este faptul că acest tip de iarnă nu este o excepție, ci începe să devină o regulă. Schimbările climatice sunt vinovate pentru ce se întâmplă în București dar și în alte orașe ale țării, care duc la o creștere constantă a temperaturilor în toate anotimpurile.
Ninsorile devin tot mai rare și sunt înlocuite de ploi, chiar în lunile de iarnă. Meteorologii spun că și următoarele sezoane reci vor semăna cu cel de acum: fără zăpadă și cu temperaturi mult mai ridicate decât cele normale. Experții vin și cu o predicție care dă fiori: în 50 de ani e posibil ca în București să nu mai ningă deloc.
Cum va fi vremea în luna februarie
Pentru perioada 27 ianuarie – 3 februarie, se anunță temperaturi ridicate, cu un regim pluviometric deficitar în toată țara. Situația nu se va schimba nici în săptămâna 3-10 februarie, când ninsorile se lasă așteptate în toată România.
Cantități de precipitații deficitare se anunță și între 10-17 februarie, când temperatura medie va fi mult mai ridicată decât cea normală. Valori termice peste cele specifice perioadei vor fi și între 17-24 februarie, regimul pluviometric păstrându-și aceeași tendință deficitară.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Când s-a produs, de fapt, ruptura dintre Victor Ponta și Daciana Sârbu. Tot s-a aflat
- David Popovici se visează actor. Învață de la Sebastian Stan
- Fraudă de fonduri europene. Laura Codruța Kovesi a stabilit inculpații
- Se repetǎ scenariul 2008? Românii ar trebui sǎ pregǎteascǎ de crizǎ
- S-a aflat pentru cine a lucrat Călin Georgescu. De-acum, adio candidatură!
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- Bombardamentul asupra Londrei, surprins printr-un nou film
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
- Combinații nume de băieți - Ghid pentru alegerea numelui perfect pentru copilul tău
- Demisie INCREDIBILĂ la Realitatea! Jurnalista a plecat din cauza lui Călin Georgescu