Simona Ionescu / Redactor Șef

Pregătește-te pentru viitoarea aventură cu camere de vânătoare și alte dispozitive avansate

Pregătește-te pentru viitoarea aventură cu camere de vânătoare și alte dispozitive avansate
Vânatoarea si observarea faunei sălbatice pot fi experiențe palpitante și memorabile, însă este deosebit de important să faceți acest lucru într-o manieră cât mai etică și sigură.

Prin înțelegerea comportamentului animalelor, printr-o planificare atentă, prin păstrarea unei distanțe de siguranță și prin utilizarea echipamentului potrivit, puteți observa fauna sălbatică fără să puneți în pericol propria viață sau puteți avea o partidă de vânatoare de succes. Este recomandat să respectați întotdeauna spațiul și habitatul animalelor și să lăsați mediul așa cum l-ați găsit.

Sursa de imagine: Edgar G Biehle / Shutterstock.com

Iată cum vă puteți pregăti pentru următoarea aventură de observare a faunei sălbatice!

Luați în considerare cele mai performante camere de vânătoare

A folosi echipamentul potrivit poate face o mare diferență dacă vă doriți o experiență de vânătoare grozavă. Utilizați cele mai avansate camere de vânătoare, care vă permit să înregistrați mișcarea și să capturați fotografii în zona monitorizată. Acestea sunt instrumente esențiale care vă permit să monitorizați animalele de aproape și în detaliu, și ulterior să gândiți cum veți acționa.

Alegeți camere de vânătoare performante și asigurați-vă că le poziționați într-o locație convenabilă, evitând deranjarea animalelor pe care încercați să le urmăriți. Când poziționați camera de vânătoare, căutați un loc cu o vedere bună asupra zonei înconjurătoare. Camerele de vânătoare sunt compacte și camuflate și pot fi instalate direct pe traseele animalelor, fără să cauzeze stres animalelor și fără să le deranjeze rutina zilnică.

Sursa de imagine: WildMedia / Shutterstock.com

Profitați de avantajele pe care le oferă dispozitivele Night Vision

Night Vision sunt dispozitive de vedere pe timp de noapte, care folosesc adesea o combinație de tehnologii de îmbunătățire a imaginii pentru a oferi utilizatorului cea mai bună vizibilitate posibilă în condiții de lumină scăzută. Dispozitivele Night Vision colectează lumina disponibilă și o amplifică printr-o serie de lentile și componente electronice. Lumina amplificată este apoi proiectată pe un ecran cu fosfor, creând astfel o imagine vizibilă.

Pe lângă tubul de intensificator de imagine și un senzor de imagine termică, majoritatea dispozitivelor Night Vision includ și un iluminator în infraroșu. Acesta emite un fascicul de lumină care este invizibil pentru ochiul uman, dar care este captat de dispozitivul Night Vision. Prin urmare, veți putea vedea în întuneric complet sau în condiții de lumină scăzută. Iluminatorul în infraroșu funcționează prin emiterea de lumină care se află în afara spectrului vizibil, de obicei între 700 și 900 de nanometri. Această lumină este apoi reflectată de obiecte și ajunge înapoi la dispozitivul Night Vision, unde este detectată de tubul intensificator de imagine sau de senzorul de imagine termică și convertită într-o imagine vizibilă. Gama de iluminare depinde de puterea iluminatorului și de sensibilitatea tubului intensificatorului de imagine sau a senzorului de imagine termică.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre