Premierul Orban spune când ia lacătul de pe restaurante

Orban a explicat din nou că măsurile de relaxare ca și restricțiile se decid în funcție de evoluția pandemiei.
„Dacă se poate, da. Dacă nivelul de răspândire al virusului nu va depăși anumite limite se va putea, dacă nu, nu. Ați văzut, măsurile le-am luat din 15 în 15 zile, în mod gradual, am așteptat să vedem efectul ca să nu apară o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri. Dacă se va întâmpla acest lucru, o să mai stopăm relaxările care erau prevăzute în plan. Dacă nu, le vom lua”, a explicat prim-ministrul, potrivit agenţiei Rador.
Ce spune şi ministrul Virgil Popescu despre momentul în care românii vor putea merge iar la restaurant
Recent, ministrul Economiei, Energiei şi mediului de Afaceri, Virgil Popescu, spunea că planul este ca restaurantele să se redeschidă de la 1 iulie, însă pentru asta trebuie să respectăm cu toţii normele de distanţare socială, notează Capital.ro.
„Eu cred că dacă toţi respectăm normele, cu 1 iulie vor fi deschise şi restaurantele. Exact când, în mod normal, în România începe sezonul real turistic”, a susţinut el.
„Îmi doresc ca economia să restarteze cât mai repede. Îmi doresc ca economia să treacă peste această pandemie, dar nu pot trece peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii, ale medicilor, care ne spun că probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este în interiorul restaurantelor. Eu zic că ar trebui cel mai prudent să mai aşteptăm două săptămâni. Ne-am propus ca termen 1 iulie”.
Reamintim că decizia PSD este de a nu vota prelungirea stării de alertă dacă nu se va veni cu măsuri concrete pentru redeschiderea restaurantelor.
Primul job, reporter la cotidianul ”Tineretul liber”, câștigat în urma unui concurs în 1990. Din 1993 până în 1997 – redactor sef adjunct la ”Evenimentul zilei” condus de Ion Cristoiu. A urmat perioada 1998-2006 la Libertatea, apoi la Click! și Adevarul Holding unde a implementat proiectul unei campanii umanitare fără precedent în presa românească. L-a continuat și la Libertatea, după ce s-a întors la Evenimentul zilei, în 2012 ca redactor șef și unde activează și azi. În anul 2020 a lansat și propriu site – Rețete și Vedete, o publicație de știri din actualitate și de divertisment. Membru UZPR.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook