Simona Ionescu / Redactor Șef

Preparatele încălzite la cuptorul cu microunde vă pot da sănătatea peste cap. Se poate ajunge la boli grave

Preparatele încălzite la cuptorul cu microunde vă pot da sănătatea peste cap. Se poate ajunge la boli grave
Într-o lume în care tot mai puține femei au timp să stea la bucătărie, cuptorul cu microunde a devenit indispensabil.

Specialiștii recomandă să fie folosit cât mai puțin cu putință, pentru că vă poate îmbolnăvi. Oamenii de știință susțin că preparatele încălzite la cuptorul cu microunde pot creștere riscul de cancer, cresc presiunea sângelui, pot reține apă în organism și favorizează riscul de apariție a toxiinfecției alimentare.

În plus, cuptorul cu microunde nu are capacitatea de a încălzi alimentele cum trebuie, așa că multe bacterii nu sunt distruse, iar microundele, în cantități mari, pot contribui în mod direct la producerea toxinelor cancerigene, susține The Healthy. Există și alimente care nu trebuie sub nici o formă să fie introduse în cuptorul cu microunde.

Carnea la microunde devine toxică

Broccoli încălzit își pierde 97% din calitățile nutritive

Printre lucrurile care nu se vor încălzi niciodată în cuptorul cu microunde sunt ardeii iuți. Dacă sunt reîncălziți, aceștia vor elibera capsaicină, acea sustanță chimică care le oferă aroma picantă, care vă afectează ochii și gâtul, provoacă tuse și dificultăți respiratorii. Nici broccoli nu se va reîncălzi, pentru că își va pierde 97% din calitățile nutritive. Când veți pune cartofii la cuptorul cu microunde, poate apărea botulismul, provocat de o bacterie rară ce determină apariția intoxicațiilor alimentare.

Cafeaua își pierde aroma și gustul

Undele cuptorului cu micronde nu vor pătrunde în bucățile mari de pui, iar de aici la apariția multor probleme de sănătate nu e doar decât un pas. Sub nici o formă nu puneți în cuptorul cu microunde nici cafea, pentru că-și va pierde și aroma și gustul. Cafeaua se păstrează fierbinte cel mai bine dacă va fi pusă într-un termos.

Cafeaua încălzită la microunde își pierde aroma

Potrivit Times of India, dacă au trecut mai mult de 24 de ore de când ați gătit ciuperci, nu le reîncălziți, pentru că se pot dezvolta bacterii și alte microorganisme, iar cuptorul cu microunde nu le pot distruge. Atunci când e reîncălzită, sfecla se transformă în nitrozamină, o substanță cancerigenă. La fel se întâmplă și cu fructele înghețate încălzite la microunde.

Ouăle pot exploda

În cazul în care puneți ouă la reîncălzit în cuptorul cu microunde, acestea pot exploda. În ceea ce privește orezul reîncălzit, potrivit Times of India, acesta poate duce la apariția sindromului orezului prăjit, o intoxicație alimentară, cauzată de bacteria Bacillus cereus. Nu în ultimul rând, verdețurile trebuie lăsate afară, la temperatura camerei. Dacă le veți pune în cuptorul cu microunde se vor transforma, de asemenea, în nitrozamină.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre