Simona Ionescu / Redactor Șef

Președintele Americii, scenă jenantă, a ajuns să se laude singur, când crede că nu-l aude nimeni: „Nimeni nu se F*** cu un Biden”

Președintele Americii, scenă jenantă, a ajuns să se laude singur, când crede că nu-l aude nimeni: „Nimeni nu se F*** cu un Biden”
Președintele Biden a vorbit alături de guvernatorul Florida Ron DeSantis și alți oficiali, cu ocazia unei vizite, miercuri, în Florida pentru a cerceta daunele provocate de uraganul Ian. Ocazia a iscat și un moment penibil, având în vedere că toată lumea a auzit ce spunea, el fiind convins că microfonul este închis.

Joe Biden, președintele Americii, a fost surprins glumind într-o conversație explicită cu un oficial local. „Nimeni nu se F*** cu un Biden”, i-a spus președintele primarului de la Fort Myers Beach, Ray Murphy. „Da, corect”, a răspuns primarul în timp ce râdea. Scena trebuia să fie una intimă, însă, spre ghinionul președintelui celei mai puternice țări de pe planetă, microfoanele din fața lui erau pornite, astfel că s-a auzit totul.

Președintele Americii vine în ajutorul Floridei afectate de uragan

Președintele și prima doamnă Jill Biden au vizitat Fisherman’s Wharf din Fort Myers, unde case și afaceri au fost distruse de uraganul Ian săptămâna trecută. „Astăzi, avem o singură misiune, să ne asigurăm că oamenii din Florida primesc tot ce au nevoie pentru a se recupera complet după dezastrul produs de uragan”, a transmis Biden comunității alături de guvernatorul Florida Ron DeSantis și de alte autorități locale, notează FoxNews.com.

„Suntem astăzi aici pentru că am vrut să vă spunem personal că ne gândim la voi și sa va asigurăm de faptul că nu sunteți singuri. Nu plecăm de aici până nu ne asiguram ca totul va fi asa cum trebuie”, a continuat președintele. Joe Biden a prelungit cu 30 de zile asistența federală de urgență pe care a adoptat-o ​​pentru prima dată înainte de furtună, făcând pachetul de asistență disponibil pentru 60 de zile, în timp ce autoritățile din Florida lucrează la reconstrucție în urma uraganului.

Joe Biden, gafă după gafă la microfon

Guvernatorul DeSantis, un critic frecvent al lui Biden, care s-ar putea confrunta cu el la alegerile prezidențiale din 2024, a lăudat cooperarea dintre autorități la toate nivelurile guvernamentale.  „Iată unul dintre lucrurile pe care le vedeți în acest răspuns: tăiem birocrația. Tăiem birocrația și asta vine de la administrația locală, de la guvernul de stat, până la președinte”, a spus DeSantis miercuri.

Nu este prima dată când președintele este surprins cu un microfon lăsat deschis. După ce președintele de atunci, Barack Obama, a semnat Legea privind îngrijirile la prețuri accesibile în martie 2010, Biden s-a întors către el și i-a șoptit: „Aceasta este o afacere grozavă”. Din nou, toată lumea l-a auzit.

Declarațiile președintelui Joe Biden din Florida au venit în aceeași zi în care Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol a anunțat că va reduce producția de petrol cu ​​2 milioane de barili pe zi. Oficialii de la Casa Albă au spus că sunt „dezamăgiți de decizie, dar liderii din industrie au părut că-l ironizează pe președinte ca răspuns, mai arată sursa citată.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre