Simona Ionescu / Redactor Șef

Președintele Joe Biden, suspectat că are Parkinson. Un medic specialist l-a vizitat de opt ori la Casa Albă

Președintele Joe Biden, suspectat că are Parkinson. Un medic specialist l-a vizitat de opt ori la Casa Albă
Medicul personal al lui Joe Biden s-a întâlnit cu un neurolog de top și cu un specialist în Parkinson. Se spune că ar fi fost de opt ori la Casa Albă.

Medicul personal al lui Joe Biden, Kevin O’Connor, a încălcat protocolul luni, publicând o scrisoare în care explică de ce dr. Kevin Cannard a vizitat Casa Albă de opt ori în opt luni. Luni, O’Connor a publicat o scrisoare cu permisiunea lui Biden și a confirmat că dr. Cannard a fost neurologul care l-a evaluat pe președinte la fiecare dintre cele trei examinări fizice de la preluarea mandatului.

Dr. Cannard „a venit mereu în sprijinul miilor de membri în serviciu activ repartizați în sprijinul operațiunilor Casei Albe”

Cannard este specialist în tulburări de mișcare la Centrul Medical Walter Reed din Maryland

Dar majoritatea vizitelor lui Cannard la Casa Albă au fost în conformitate cu rolul său de specialist atașat la unitatea medicală a Casei Albe, tratând pacienții pentru o gamă largă de probleme neurologice,      timp „de o duzină de ani,” a spus O’Connor.

El a spus că dr. Cannard „a venit mereu în sprijinul miilor de membri în serviciu activ repartizați în sprijinul operațiunilor Casei Albe. Mulți militari se confruntă cu probleme neurologice legate de serviciul lor, iar doctorul Canard vizitează regulat WHMU ca parte a acestei practici de neurologie generală, ceea ce poate explica unele dintre vizite”.

Dr. Cannard a fost la Casa Albă și când era președinte Obama

Cannard a făcut deplasări similare la Casa Albă în timpul administrației Obama, potrivit registrelor de vizitatori. Dar și în timpul administrației Trump, care nu a publicat registrele de vizitatori, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Cannard a avut o întrevedere cu medicul personal al lui Biden în luna ianuarie a acestui an în clinica de la reședința Casei Albe, cu câteva săptămâni înainte de vizita medicală a președintelui din februarie.

„Președintele Biden nu a consultat un neurolog în afara examinării sale anuale”

Casa Albă a refuzat să spună dacă s-au întâlnit cu Biden în timpul întâlnirii, dar președintele se afla în Washington la momentul respectiv.

O’Connor a repetat că rezultatele acelui examen fizic nu au detectat semne ale vreunei tulburări neurologice. „Președintele Biden nu a consultat un neurolog în afara examinării sale anuale”, a menționat O’Connor în scrisoarea sa.

„Dr. Cannard a fost ales pentru această responsabilitate nu pentru că este un specialist în tulburări de mișcare, ci pentru că este un neurolog foarte bine pregătit și foarte apreciat aici la Walter Reed și în întregul sistem de sănătate militar, cu o expertiză foarte largă care îl face flexibil pentru a vedea o varietate de pacienți și probleme”, a menționat O’Connor.

Casa Albă admite că Biden a fost consultat de un neurolog, dar refuză să spună de ce a fost vizitat expertul în Parkinson

Dr. Kevin O'Connor. Sursă foto: Daily Mai
Dr. Kevin O’Connor. Sursă foto: Daily Mail

Biden se luptă cu criticile unor democrați care susțin că „nu are activitatea mentală necesară pentru a candida împotriva lui Trump la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie”. Dezvăluirea vine în contextul în care starea psihică a președintelui este pusă din ce în ce mai mult sub semnul întrebării în urma dezbaterii împotriva lui Trump.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a încercat să stingă zvonurile potrivit cărora nu este apt să conducă și afirmă în continuare că va candida la alegerile din noiembrie. A refuzat însă să declare dacă este supus unor teste cognitive oficiale regulate.

Joe Biden: „Nu numai că sunt în campanie, dar conduc lumea”

„Uite, am un test cognitiv în fiecare zi. În fiecare zi, am acel test. În tot ceea ce fac. Știți, nu numai că sunt în campanie, dar conduc lumea”, a spus Biden când a fost întrebat vineri de George Stephanopoulos de la ABC, referindu-se la sarcinile cu care se confruntă zilnic într-o slujbă riguroasă.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a fost intens criticată luni de presă, fiind acuzată că nu a fost sinceră cu privire la starea de sănătate a președintelui sau la vizitele la medic

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre