Pizza? Mici? Carne prăjită? Băuturi carbogazoase? Dacă veți consuma doar ocazional aceste alimente, puteți să vă bucurați de gustul acestora. Dar dacă faceți abuz, sănătatea digestivă și intestinală poate avea de suferit, spun medicii gastroenterologi.
Batoanele proteice provoacă balonare și gaze
Gastroenterologii vă recomandă să aveți mare grijă la alimentele pe care le consumați, în caz contrar vă veți putea confrunta cu mari probleme digestive și intestinale. Foarte multe doamne și domnișoare preferă batoanele proteice în locul mâncării, dar puține sunt cele care știu că acestea pot provoca balonare și gaze. Și asta pentru că au în compoziție mulți aditivi. Potrivit dr. Harmony Allison cel mai bine pentru organism ar fi să optați pentru lapte, unt de arahide, nuci și semințe de dovleac.
Carnea roșie crește riscul de polipi de colon
La rândul său, dr. Reezwana Chowdhury spune că un consum ridicat de carne roșie, în special burgeri și fripturi poate crește riscul apariției cancerului de colon și polipi de colon. Vinovate se face în acest caz grăsimile saturate. E indicat să limitați consumul acestui produs la 100 g pe zi. Vă puteți confrunta cu aceleași probleme și dacă mâncați în exces bacon, mezeluri și hot-dog, spune dr. Rabia De Latour.
Uleiul prăjit vă distruge intestinele
Sănătatea microbiomului intestinal poate fi afectată dacă veți consuma pește și pui prăjit în ulei. În acest caz, vă puteți trezi că arterele sunt pline de grăsime. Și de aici la atacuri de cord și accidente vasculare, nu mai e decât un pas, spune dr. Mahmoud Ghannoum, cercetător în domeniul microbiomului.
Băuturile carbogazoase duc la balonare și reflux
Nici băuturile răcoritoare carbogazoase în exces nu fac bine sănătății. Potrivit dr. Simon C. Matthews acestea sunt legate de diabet, boli de inimă, dar și balonare și reflux. Nici pâinea albă nu trebuie mâncată ori de câte vă poftește inima. Pentru că cerealele rafinate din acest produs crește riscul de diverticulită, o inflamație a pungilor din tractul digestiv.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook