Simona Ionescu / Redactor Șef

Președintele Obama, în pauza politică. E romantic lângă „jumătatea lui mai bună”

Președintele Obama, în pauza politică. E romantic lângă „jumătatea lui mai bună”
În perioada în care a fost Prima Doamnă a Americii, Michelle Obama a ieșit în evidență printr-o eleganță aparte. Împreună cu soțul ei, primul președinte de culoare al Statelor Unite, au reprezentat un cuplu tânăr, aparte, cu o legătură afectivă evidentă.

Căsătorit de 32 de ani cu femeia care i-a cucerit inima, Barack Obama dovedește că mai presus de politică e „jumătatea lui mai bună”, pe care nu se sfiește să o prezinte ca atare în public, plin de romantism. La aniversarea soției sale, fostul președinte cu două mandate al Americii, a ținut să arate lumii întregi cât de mult o iubește.

„Așa arată 60 (de ani). La mulți ani jumătății mele mai bune – care se întâmplă să fie una dintre cele mai amuzante, mai inteligente și mai frumoase persoane pe care le cunosc. Michelle Obama, faci fiecare zi mai bună. Abia aștept să văd ce îți aduce acest nou deceniu”, a notat Barack Obama într-o postare emoționantă pe rețelele sociale. Fostul președinte și-a surprins într-o fotografei consoarta și a arătat-o lumii.

Adorată de soț, Michelle Obama pur și simplu strălucește la aniversarea a 60 de eni (Sursa foto: Facebook)

Ajunsă la 60 de ani, mamă a două fiice care sunt deja tinere femei care și-au ales drumul în viață, fosta Primă doamnă debordează de entuziasm cu un look schimbat total. A lăsat în urmă părul care îi ajungea până la umeri și pe care îl îndrepta în perioada în care și-a secondat soțul ce era primul om în stat. Dejugată, departe de scena politică, își poartă pletele ondulate lungi, peste umeri. Și iubește la fel de mult culorile vii, la care a apelat deseori în timpul funcției oficiale. Într-o rochie galbenă, de plajă, Michelle Obama dovedește că se bucură din plin de viață.

Doctor în drept, la Harvard

Avocată şi scriitoare, fostă Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii între 2009 – 2017, s-a născut la 17 ianuarie 1964, în Chicago, Statul Illinois. A venit în lume într-o familie în care tatăl era operator de pompe pentru Departamentul de Apă din oraș, iar mama, casnică. De la ea, Michelle și fratele ei, Craig, au învățat lecții importante de viaţă, după cum se menționează pe obamawhitehouse.archives.gov.

Michelle Obama și-a obținut doctoratul în drept la Harvard, apoi a profesat într-un cabinet de avocatură din Chicago. Tot acolo l-a întâlnit pe viitorul său soţ, Barack Obama. Cei doi s-au căsătorit la 3 octombrie 1992 şi au două fiice, Malia Ann (născută în 1998) şi Natasha (Sasha, născută în 2001).

 Ce face președintele Obama aflat în pauza politică

Lăsând în urmă scena politică, după încheierea celui de-al doilea mandat, Barack și Michelle Obama au decis să abordeze noi domenii.  Astfel, în 2018, au fondat compania de producție Higher Ground. Primul lor film, American Factory, a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar în 2020. A urmat Crip Camp,  nominalizat la aceeași categorie un an mai târziu.

Un alt documentar, lansat anul trecut, care se regăsește pe platforma Netflix, The Light We Carry: Michelle Obama and Oprah Winfrey, a fost nominalizat la Emmy pentru cel mai bun serial sau special de non-ficţiune. Alte producții ale cuplului, Ada Twist, Scientist şi We The People au câştigat fiecare câte un premiu Emmy la categoria Copii şi familie. Michelle Obama a produs şi are apariţii în Waffles + Mochi, un spectacol de gătit pentru copii.

Din 2020, fosta Primă Doamnă face un podcast, care îi împrumută numele. La lansare a fost cel mai de succes produs original din istoria Spotify.

Fundația soților Obama Și-a propus să schimbe viața tinerilor

Nu în ultimul rând cei doi soți au o fundație care le poartă numele. Prin programul Girls Opportunity Alliance (GOA), aceasta sprijină organizațiile globale care lucrează pentru a se asigura că fetele au acces nelimitat la educație. La începutul anului trecut, GOA a lansat un parteneriat cu Fundaţia Bill & Melinda Gates şi Fundaţia Clooney pentru Justiţie pentru a promova educația fetelor şi pentru oprirea căsătoriei copiilor.

Chiar dacă sunt un cuplu deja de peste trei decenii Barack și Michelle Obama formează un cuplu plin de pasiune (Sursa foto: Instagram)

Inițiativa Reach Higher este un alt proiect în care Michelle Obama este foarte implicată. Aceasta încurajează absolvenții de liceu să își continue studiile, la colegiu, universitate, şcoală de meserii sau serviciul militar. În plus, e militantă activă pentru a crește numărul tinerilor care își exercită dreptul la vot, prin campania When We All Vote.

Nu în ultimul rând, prin Parteneriatul pentru o Americă mai sănătoasă, ea lucrează, alături de soțul ei, pentru a reduce inechitatea alimentară în SUA. Anul trecut, Michelle Obama a lansat PLEZi Nutrition, o companie de nutriție pentru copii care și-a propus eliminarea alimentelor și produselor nesănătoase.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre