Simona Ionescu / Redactor Șef

Prima clădire pentru studenții mediciniști, construită în ultimii 33 de ani în București. „Bijuteria” din Sectorul 4 aparține Universității „Carol Davila”

Prima clădire pentru studenții mediciniști, construită în ultimii 33 de ani în București. „Bijuteria” din Sectorul 4 aparține Universității „Carol Davila”
Studenții Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” sunt foarte bucuroși. A fost inaugurat noul amfiteatru, în sectorul 4. E o adevărată bijuterie la care se va adăuga și noua clădire a Facultății de Stomatologie, în 3-4 luni, după cum a anunțat primarul Daniel Băluță, medic stomatolog la bază.

După 33 de ani, în sectorul 4 al Capitalei a apărut o adevărată bijuterie: noul amfiteatru al Universității de Medicină, Farmacie și Stomatologie (UMFS) „Carol Davila”. Proiectul îi aparține primarului Daniel Băluță și echipei sale de la Primăria Sectorului 4

La inaugurarea evenimentului a fost prezent premierul Marcel Ciolacu, alături de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, rectorul UMF „Carol Davila”, prof. univ. dr. Viorel Jinga, decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” și manager al Spitalului Universitar de Urgență București, prof. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu care au sprijinit dezvoltarea și realizarea acestui proiect. Facultatea de Stomatologie va intra în managementul Universității „Carol Davila”.

Bijuteria studenților de la Carol Davila. Sursă foto: ps4.ro

„Trei amfiteatre, săli de curs, bibliotecă, o sală pentru simulatoare, laboratoare de microbiologie”

Au fost finalizate lucrările pentru noul amfiteatru destinat studenților Facultății de Stomatologie din cadrul UMF „Carol Davila”. „Clădirea, care plasează Sectorul 4 pe harta comunităților locale ce dețin centre universitare de excelență, are o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați, dispusă în regim de parter și două etaje.

Și a fost configurată special pentru pregătirea adecvată a studenților Facultății de Stomatologie, cu trei amfiteatre, săli de curs, bibliotecă, o sală pentru simulatoare, laboratoare de microbiologie, birouri și spații tehnico-administrative”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sector 4.

Inaugurare amfiteatru UM Carol Davila. Captură Antena 3

„O societate nu poate să ia măsuri decât prin realizarea unor astfel de obiective”

Prezent, de asemenea, la inaugurarea amfiteatrului, primarul sectorului 4 Daniel Băluță, le-a explicat celor prezenți că a promis de când păstorește locuitorii acestui sector că îl va transforma și se ține de cuvânt.

Amfiteatrul Facultății de Stomatologie care va funcționa în Sectorul 4, sub egida Universității de Medicină „Carol Davila”

„Obiectivul principal pe care l-am avut, încă de când am intrat în mandat, a fost acela de a transforma substanțial Sectorul 4, iar transformările nu au legătură doar cu investițiile în infrastructură, doar cu blocurile, doar cu străzile. O societate nu poate să ia măsuri decât prin realizarea unor astfel de obiective, prin crearea unor codiții poate mai bune decât în alte țări europene”, a spus edilul.

Marcel Ciolacu l-ar vrea pe Băluță la Primăria Capitalei?

La rândul său, Marcel Ciolacu l-a lăudat pe Daniel Băluță, pe care l-a numit „un primar cu viziune și inițiativă”. Pe de altă parte, Ciolacu a specificat că un edil precum Băluță ar fi de mare folos la Primăria Capitalei. „Daniel Băluță e un primar cu viziune, găsesc asta și la sectorul 3, și mai nou la sectorul 5. Dacă am fi avut același lucru și la Primăria Generală…

Nu vor rămâne românii în țară dacă nu le creăm o bază și nu au servicii publice de nivelul celor din UE. Aici e toată miza, ca plusvaloarea să rămână în România. Nu trebuie să venim cu alocații în mod special, trebuie să venim cu servicii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre