Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a lansat prima companie aeriană din lume pentru câini. Cât costă un bilet

S-a lansat prima companie aeriană din lume pentru câini. Cât costă un bilet
Prima companie de zbor charter cu avionul din lume în care fiecare pasager este un VIP cu coadă și patru lăbuțe a fost lansată.

BARK Air, lansată de compania de jucării pentru câini BARK în parteneriat cu un serviciu de charter de avioane, este o companie aeriană de lux pentru cel mai bun prieten al omului, care transportă câini de toate mărimile împreună cu stăpânii lor „în confort și cu stil”, a declarat CEO-ul Matt Meeker într-un videoclip furnizat de Reuters, care prezintă publicului culisele noii companii aeriene.

„Câinii sunt principala prioritate”

„Suntem aici pentru a revoluționa zborul pentru câini”, se arată pe site-ul BARK Air. Biletele s-au epuizat pentru primul zbor al BARK Air, care a decolat la ora 16.00 (ora Europei Centrale) din New York, cu destinația Los Angeles. Și se pare că pentru luna iunie nu mai sunt locuri. BARK Air a împărtășit într-o postare pe Instagram, detalii despre primul zbor al companiei.

„Chiar acum, la o altitudine de 30.000 de metri, există un zbor pentru câini. Spre deosebire de orice alt zbor dinaintea lui, acești câini nu sunt tratați ca marfă sau ca o povară pentru echipaj, ci sunt colegii de călătorie. Principala prioritate”, a postat compania.

8000 de dolari pentru un zbor internațional dus-întors

S-a lansat prima companie aeriană pentru căței

BARK Air a continuat spunând că efortul a durat 10 ani, „dar suntem în sfârșit încrezători că putem oferi tuturor câinilor experiența de călătorie cu avionul pe care o merită: una care îi pune pe ei pe primul loc”. Un utilizator a comentat că „acesta este cu adevărat zborul perfect pentru lăbuțe!”.

Proprietarii de animale de companie se pot aștepta să plătească 8.000 de dolari pentru un zbor internațional dus-întors și 6.000 de dolari dus-întors pentru un zbor intern pentru patrupezi și stăpânii lor. Deocamdată, rutele vor deservi zona metropolitană din New York prin intermediul aeroportului Westchester County (HPN), cu zboruri către zona Los Angeles prin Van Nuys (VNY) și Londra, Anglia prin Biggin Hill (BQH), potrivit site-ului BARK Air.

Câinilor li se oferă un tratament spa, care are loc în aer

La ce să vă așteptați când zburați cu BARK Air? Compania spune că linia aeriană se adresează în totalitate câinelor, „încercând să le reducă anxietatea și stresul, astfel încât să aibă cea mai confortabilă și lipsită de frică experiență în avion”. Aceștia primesc hrană și apă, ba „chiar și un tratament spa care are loc în aer”.

BARK Air susține că un medic va afla sensibilitățile câinelui înainte de zbor pentru cel mai bun zbor. Câinii nu vor fi ținuți în cușcă sau în lesă, ci vor fi liberi să stea pe scaun, pe stăpânul lor, pe un pat sau oriunde este confortabil, spune compania. Înainte de zboruri, există toalete pentru căței, iar în timpul zborurilor vor fi disponibile tampoane de urgență.

Câți câini încap în avion

Potrivit site-ului web al BARK AIR, în fiecare zbor încap 15 câini și stăpânii lor, dar nu se vând niciodată mai mult de 10 bilete. Pentru că este foarte important să existe spațiu în timpul zborului pentru ca animalele să se poată plimba în voie. Deși există bilete suplimentare disponibile în cazul în care mai mulți oameni trebuie să însoțească un câine, copiii nu au voie să zboare cu BARK Air. Fiecare pasager trebuie să aibă cel puțin 18 ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre