Simona Ionescu / Redactor Șef

Castelele bântuite unde apar câini de foc și siluete de femei. Țipetele unei servitoare se aud și acum

Castelele bântuite unde apar câini de foc și siluete de femei. Țipetele unei servitoare se aud și acum
Credeți sau nu în lumea supranaturală, poveștile cu castele vor fascina pe toată lumea. Când veți afla ce se ascunde în spatele zidurilor vechi, bântuite și acum, vi se va face pielea de găină.

La fel de vechi ca și istoria, legendele despre castelele în care și acum se întâmplă lucruri paranormale sunt la mare căutare. Iată care sunt cele mai bântuite.

Execuții de vârcolaci la Castelul Moosham, Austria

Sunteți o persoană care nutrește o obsesie secretă pentru tot ceea ce este înfricoșător? Atunci, castelul Moosham din secolul al XIII-lea, situat în Austria, trebuie vizitat obligatoriu. Deschis vizitatorilor ca muzeu, se crede că a fost locul unor presupuse execuții de vârcolaci și procese cu vrăjitoare. Dacă istoria castelului nu a fost suficientă pentru a vă induce un sentiment de neliniște, activitățile paranormale conexe din interior raportate de vizitatori și de personal garantat vă dau fiori pe șira spinării.

Activități paranormale la Castelul Moosham, Austria. Sursă foto: navicup

Castelul Zvikov din Republica Cehă bântuit de o entitate supranaturală

Situat la confluența râurilor Vltava și Otava, în Republica Cehă, Castelul Zvikov este deschis publicului, iar în interiorul său se organizează expoziții de artă și piese de teatru. Se spune că este bântuit de o entitate supranaturală, iar cei care îndrăznesc să doarmă în turnul principal vor fi uciși în decursul unui an. Câinii de foc fac și ei parte din această poveste, păzind tunelul subteran. În plus, au fost raportate evenimente ciudate de către vizitatorii castelului.

Castelul Himeji, Japonia

Există câteva versiuni ale istoriei acestui castel bântuit, cu foarte mici variații. Se crede că unei servitoare pe nume Okiku i s-a înscenat pierderea unor vase prețioase după ce ar fi respins avansurile samurailor pentru care lucra.

Cel mai frumos castel din Japonia e bântuit

Unii cred că s-a sinucis aruncându-se în fântână, în timp ce alții spun că a fost aruncată în ea și a murit înecată. Fântâna, de fapt, există în incinta Castelului Himeji, iar oamenii spun că din fântână se aud deseori țipete.

Strigăte de ajutor în nopțile cu lună nouă la Castelul Shaniwar Wada, Pune

Shaniwar Wada, situat în Pune, India, a fost sediul familiei Peshwa, iar în istoria sa s-au întâmplat câteva evenimente destul de tragice, inclusiv uciderea lui Narayan Rao (fiul lui Balaji Baji rao). Narayan rao a fost numit Peshwa în timp ce era încă minor și, prin urmare, unchiul său Raghunath a devenit regent. Ulterior, acesta a căzut victimă lăcomiei unchiului și mătușii sale și a sfârșit prin a fi ucis. Se spune că trupul său ar fi fost tăiat în bucăți și aruncat în râu, iar oamenii susțin că îi aud strigătele de ajutor în nopțile cu lună nouă.

Castelul bântuit Larnach din Noua Zeelandă

Întâmplări ciudate la Castelul Larnach din Noua Zeelandă

Castelul Larnach este situat pe peninsula Otago din Dunedin, Noua Zeelandă. Se spune că este bântuit de primii proprietari ai locului, posibil William Larnach, care se pare că s-a împușcat și de soția sa Eliza, care a murit mult mai devreme în urma unui atac cerebral. Unii spun că fiica lui Larnach, care a murit de febră tifoidă, bântuie sala de bal.

Clădirea castelului a fost cumpărată și restaurată de familia Barker în anul 1967. Un articol din New Zealand Herald afirmă că au avut loc anumite evenimente inexplicabile precum apariții raportate ale unor spirite irascibile și alte întâmplări ciudate, cum ar fi atingeri, sau împingeri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre