Simona Ionescu / Redactor Șef

Prima înfățișare la tribunal în procesul dintre Bendeac și Antena. Ce a decis instanța

Prima înfățișare la tribunal în procesul dintre Bendeac și Antena. Ce a decis instanța
Mai marii Antenei 1 nu doar că nu au văzut cu ochi buni plecarea lui Mihai Bendeac de la emisiunea „iUmor”, ci l-au dat și în judecată. Pe 6 martie a avut loc prima înfățișare.

Cu doar câteva zile în urmă, pe 6 martie, a avut lor prima înfățișare la tribunal în procesul dintre Antena 1 și fostul jurat al „iUmor”, Mihai Bendeac.

Mihai Bendeac a fost dat în judecată de trustul Antena Group cu șase luni în urmă, după ce actorul a plecat de la emisiune, iar pe 6 martie a avut loc prima înfățișare la tribunal. Întrucât Antena a ceru ca dosarul să fie judecat de o altă secție a Tribunalului București, judecătorii au admis solicitarea.

În consecință, dosarul a fost declinat pentru soluționarea cauzei. „Admite excepţiei necompetenţei materiale procesuale a secţiei a III-a civile a Tribunalului Bucureşti, invocată de reclamantă. Declină cauza, spre competentă soluţionare secţiei a VI-a profesionişti, a Tribunalului Bucureşti. Fără cale de atac. Pronunţată, astăzi, 06.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”, au hotărât magistrații.

Bendeac și Antena au mai avut dispute și cu zece ani în urmă

Nu e prima dată când Bendeac și Antena se „războiesc”. Actorul și reprezentanții trustului au mai fost la tribunal și cu zece ani în urmă, când trustul i-a cerut vedetei daune de 1.300.000 de euro, după ce a plecat de la emisiunea iComedy. A câștigat atunci Antena 1, dar instanța a decis ca Bendeac să plătească doar 3000 de euro, ca urmare a încălcării „în mod repetat a clauzelor contractuale”. Într-un final, Bendeac și Antena s-au împăcat definitiv, iar actorul a revenit în forță cu un show spectaculos, „În puii mei”.

Mihai Bendeac proces Antena
A avut loc prima înfățișare în procesul dintre Bendeac și Antena

De ce a plecat Bendeac de la iUmor

Cu ceva timp în urmă, pentru că s-a săturat să tot primească întrebări referitoare la plecare de la iUmor, Bendeac a dat explicații pe contul său de socializare. Actorul a mărturisit că toate aceste întrebări au ajuns să îl deranjeze „visceral”, dar nu poate răspunde la întrebare așa cum și-ar dori, pentru că este implicat în proces.

A menționat însă că toate „speculațiile apărute în presă nu au niciun fel de legătură cu realitatea. Ba chiar a apărut un tâmpit care a susținut sus și tare că are el informații cum că aș fi plecat în mod intempestiv pentru ca numitul Cătălin Ștefan Ion, cunoscut publicului larg drept Cheloo, m-ar fi bătut”.

Bendeac a lămurit și așa zisa problemă cu Cheloo

Actorul a mărturisit că nu a avut probleme cu Chello, care nu este un „idiot”. „Iar dacă nu ești idiot îți dai seama că cel mai bine pentru sănătatea și integritatea ta este să nu acționezi într-o direcție violentă în raport cu cineva care a suferit de bullying în timpul școlii”, a menționat Bendeac.

Acesta susține că show-ul iUmor a fost extrem de sincer cât a făcut parte din el, dar nu poate „enunța în mod precis ce a condus la această despărțire”. Și a încheiat mesajul menționând că speră „din tot sufletul să nu fiu nevoit să ajung într-o fază procesuala unde voi fi obligat să spun motivul.”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre