Simona Ionescu / Redactor Șef

Primarul Cristian Popescu Piedone a dat vestea. Ce se întâmplă cu școlile din sectorul 5

Primarul Cristian Popescu Piedone a dat vestea. Ce se întâmplă cu școlile din sectorul 5
Ca urmare a cazurilor izolate de existență a ploșnițelor în Şcoala Gimnazială I.C. Brătianu şi Şcoala Gimnazială Petrache Poenaru, primarul Cristian Popescu Piedone a luat o hotărâre. Ce veste au primit elevii.

Pentru sănătatea elevilor și a cadrelor didactice, primarul Cristian Popescu Piedone a luat o decizie drastică. Edilul le-a dat vestea copiilor.

Ca urmare a sesizărilor venite de la părinți, primarul Cristian Popescu Piedone, de comun acord cu ministrul Educației, Ligia Deca, a decis ca școlile din sectorul 5 să fie închise pentru dezinsecție în data de 25 martie 2024. Procedura va începe vineri 22 martie, după ce se vor termina cursurile, dezinsecția având loc atât în unitățile de învățământ cât și în perimetrul acestora.

S-a luat această decizie în urma cazurilor izolate de existență a ploșnițelor în în Şcoala Gimnazială I.C. Brătianu şi Şcoala Gimnazială Petrache Poenaru. De asemenea, primarul a menționat că se va verifica și care a fost cauza apariției insectelor.

„Nu putem risca, nu vrem ca situațiile întâlnite în cele două școli să se multiplice”

“Sănătatea copiilor şi a profesorilor este prioritară în acest moment, motiv pentru care am solicitat suspendarea cursurilor în şcolile din Sectorul 5. Elevii şi cadrele didactice vor sta acasă luni, 25 martie, pentru a se putea face dezinsecție ca la carte.

Se închid școlile din sectorul 5 din cauza ploșnițelor

Nu putem risca, nu vrem ca situațiile întâlnite în cele două şcoli să se multiplice. Îi asigur pe copii, profesori şi părinți de toată implicarea mea în acest caz! Vom verifica şi cauza apariției ploşnițelor în şcolile I.C. Brătianu şi Petrache Poenaru!”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Mușcătura de ploșnițe poate provoca reacții grave

Potrivit specialiștilor, mușcătura de ploșnițe poate provoca reacții grave, de aceea trebuie merg urgent la medic. Mușcătura acestor insecte arată ca o pată roșie, asemănătoare cu cea de țânțar și de cele mai multe ori este însoțită de mâncărime. Acest tip de insecte se hrănesc atât cu sângele oamenilor cât și cu cel al animalelor.

Trebuie să fiți atenți dacă treceți prin zone unde există ploșnițe, spun oamenii de știință, pentru că acestea injectează un anestezic atunci când vă mușcă. O ploșniță vă poate mușca în orice parte a corpului, ceafă, umeri, picioare și brațe.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre