Simona Ionescu / Redactor Șef

Primarul Daniel Băluță, marea noutate din staff-ul PSD. El a luat locul pe care și-l dorea Firea

Primarul Daniel Băluță, marea noutate din staff-ul PSD. El a luat locul pe care și-l dorea Firea
Congresul PSD de astăzi a venit cu surprize. Primarul Daniel Băluță este marea noutate din staff-ul partidului și a luat locul pe care și-l dorea Gabriela Firea. Fosta primăriță a Capitalei rămâne în continuare președinta PSD București.

PSD l-a reales astăzi în cadrul congresului pe Marcel Ciolacu în funcția de președinte de partid și l-a desemnat candidat la alegerile prezidențiale. Marea noutate din staff-ul PSD este însă primarul sectorului 4, Daniel Băluță. El i-a luat Gabrielei Firea locul pe care aceasta și-l dorea. 

Astfel, Băluță este noul prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat, funcție în care Rețete și Vedete anunța încă de luna trecută că a fost promovat, datorită realizărilor deosebite din Sectorul 4. Gabriela Firea nu a fost prezentă la congresul PSD de astăzi. Marcel Ciolacu, întrebat de reporteri de ce a lipsit Firea, a spus că a avut alt program și că nu există supărări sau disensiuni cu doamna Firea.

Pe 31 august, Băluță va marca un succes imens, căci dă în folosință patinoarul din Berceni, pe care l-a făcut de la zero și unde va avea loc primul meci de hochei. Edilul a transmis și un mesaj, politic – de data aceasta, odată cu numirea sa în funcția de prim-vicepreședinte PSD. 

Daniel Băluță, primul mesaj politic pentru români 

„De astăzi, sunt prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat, în echipa viitorului președinte al României, Marcel Ciolacu. 

Alături de dumnealui și de colegii noștri social-democrați, formăm cea mai puternică echipă, pe care PSD a construit-o pentru a dezvolta România, iar acest lucru va fi validat de către români la alegerile parlamentare și prezidențiale ce vor avea loc în curând. 

„Mai mulți bani europeni pentru România, mai mulți kilometri de autostradă”

Motivația acestei convingeri pe care o am este una bazată pe argumentele cele mai puternice cu putință: 

  • PSD este partidul care a reușit să scoată România din comunism și să o readucă în sânul familiilor occidentale, în rândul economiilor dezvoltate și al democrațiilor consolidate. 
  • Ani de zile am fost atacați, iar adversarii noștri politici s-au hrănit cu ură, bombarbându-i zilnic pe români cu mesaje negative, care i-au gonit din țară ori i-au manipulat în folos electoral. Noi am răspuns așa cum un partid responsabil se cuvine să acționeze în interesul cetățenilor săi: mai mulți bani europeni pentru România, mai mulți kilometri de autostradă, orașe mai curate, agricultură mai performantă, investiții masive în economie și sprijin pentru antreprenorul român!
Daniel Băluță este noul prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat
Foto: Facebook
  • Prin administrație eficientă, așa cum noi am demonstrat că se poate în Sectorul 4, PSD-ul condus de Marcel Ciolacu a arătat faptul că românii pot să se bucure de o viață mai bună și la ei acasă. 
  • În doar câțiva ani, cu peste 3,5 miliarde de euro, mobilizând fonduri europene, naționale și locale, am arătat cum Sectorul 4 se poate transforma din săracul dormitor al Capitalei într-o adevărată Capitală, iar această performanță se poate să fie replicată la nivel național, alături de președintele Marcel Ciolacu.

Băluță promite să scape românii de cozile de la frontierele terestre Schengen

  • Vin din administrație, ca și președintele Ciolacu, și voi lucra alături de el, din poziția de prim-vicepreședinte al PSD, pentru ca românii să poată trece liber frontierele terestre Schengen, scăpând de cozile umilinței la vămi. 
  • Cu Marcel Ciolacu președinte, România va fi membră în cea mai puternică organizație economică mondială, OCDE. 
Marcel Ciolacu a fost reales președintele PSD, iar Băluță a fost promovat în staff-ul partidului, datorită realizărilor deosebite din Sectorul 4
Foto: Facebook
  • Cu Marcel Ciolacu președinte, ne vom bucura cu adevărat de respect pe scena internațională și de calitatea vieții la noi acasă.
  • A venit timpul, după 20 de ani, ca cel mai responsabil, cel mai serios și cel mai respectat partid, PSD, să le ofere românilor un președinte care să mobilizeze toate energiile acestui popor, să-i aducă acasă fiii și fiicele, risipiți prin toate colțurile lumii. 

Sunt sigur că  Prim-ministrul care a oferit României stabilitate și sprijin pentru cetățeni va știi să fie Președintele pe care îl așteptăm, președintele pe care ni-l dorim de 20 de ani”, a fost mesajul transmis de Daniel Băluță pe rețelele sociale. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre