Simona Ionescu / Redactor Șef

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost premiat pentru un proiect extraordinar dedicat tinerilor

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost premiat pentru un proiect extraordinar dedicat tinerilor
Asociația Română Smart City l-a făcut fericit pe Cristian Popescu Piedone. Primarul sectorului 5 a fost premiat de Asociația Română Smart City în cadrul celei de a 8 - a ediție a galei “Smart City Industry Awards”, la categoria “Incluziune socială și accesibilitate”.

Proiectul câștigător pentru care Cristian Popescu Piedone a primit premiul se numește “Locuințe nZeb pentru tinerii din Sectorul 5 al Municipiului București“. Primăria sectorului 5 a postat fotografii de la eveniment pe contul de socializare.

„Pregătim un proiect de locuințe inteligente pentru tineri

Piedone vrea să construiască pentru tineri șase clădiri cu 180 de locuințe inteligente. “Vrem ca Sectorul 5 să fie mai verde și mai puțin poluat! Ne adaptăm noutăților tehnologice și ne dorim să trecem la nivelul următor! În acest moment, pregătim un proiect de locuințe inteligente pentru tineri!.

L-am numit “Locuințe nZeb pentru tinerii din Sectorul 5”. Pe aproximativ 15.000 de metri pătrați, în următorii doi ani vom construi șase clădiri cu 180 de locuințe inteligente! Toate pentru tinerii din comunitatea noastră!”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Locuințele vor fi construite din materiale ecologice

Cristian Popescu Piedone a fost premiat. Sursă foto: facebook

Locuințele vor avea sisteme de ultimă generație pentru a economi energia și vor fi ridicate din materiale ecologice. Fiecare casă, care va fi pliată pe conceptul „Mai mult verde în sectorul 5” va avea consumuri reduse și va fi proiectată pentru a răspunde nevoilor tinerilor singuri și tinerelor familii din sectorul păstorit de Cristian Popescu Piedone. Proiectul care pune accent pe inovație și sustenabilitate este finanțat din fonduri europene și va fi un exemplu de utilizare responsabilă a resurselor PNRR.

Gala Smart City Industry Awards este un eveniment anual

Evenimentul “Smart City Industry Awards” a avut loc sub patronajul Ministerului Energiei, în cadrul iniţiativei EIT Urban Mobility, cofinanţată de Uniunea Europeană. Gala Smart City Industry Awards (SCIA) este un eveniment care se desfășoară în fiecare an.

În cadrul evenimentului se vor descoperi și se vor recunoaște proiectele inovatoare propuse de Unitățile Administrativ Teritoriale, antreprenori și mediul academic, iar cele mai bune sunt premiate. Premiile SCIA au ca scop promovarea proiectelor şi soluţiilor inovatoare care conduc la dezvoltarea comunităţilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre