Simona Ionescu / Redactor Șef

Video. Primele imagini de la producerea accidentului de la 2 Mai. A vrut Vlad Pascu să intre intenționat în grupul de tineri?

Video. Primele imagini de la producerea accidentului de la 2 Mai. A vrut Vlad Pascu să intre intenționat în grupul de tineri?
Accidentul din stațiunea 2 Mai, când Vlad Pascu a ucis doi tineri este și acum pe buzele tuturor. Două momente ale accidentului arată cum s-a produs tragedia.

Oamenii legii fac tot ce pot să afle adevărul despre accidentul de la 2 Mai, în urma căruia Vlad Pascu a băgat în mormânt doi tineri.

Avocatul Cuculis face lumină în ceea ce privește accidentul din stațiunea 2 Mai. Sunt multe întrebări care au început să apară. „Dacă este protejat de poliție și dacă da, care este motivul? De ce poliția care l-a oprit nu l-a dus imediat la un spital pentru a se putea descoperi dacă a fost sub influența drogurilor sau nu? Dacă familia știa că băiatul este dependent de substanțe interzise, de ce nu s-au luat măsuri? De ce statul nu l-a inclus într-un program de dezintoxicare?”, susține avocatul Cuculis.

Momente de la locul accidentului din 2 Mai. Sursă foto: indrumari-juridice.eu

A fost depusă o cerere de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat

De asemenea, avocatul a afirmat că a fost depusă și o cerere  pentru a fi schimbată încadrarea juridică de la ucidere din culpă în varianta de omor calificat și din vătămare corporală din culpă în tentativă la omor calificat. Avocatul Cuculis le mai dă românilor o noutate în dosarul lui Vlad Pascu.

„Garda de Coastă ne transmite faptul că o parte dintre sistemele de monitorizare nu funcționează 24/24 și sistemul SCOMAR nu poate să pună la dispoziție imagini, fiindcă aparent el este acționat manual, însă acest lucru duce către alte elemente ce nu au legătură cu cauza”, spune apărătorul. Pe de altă parte se va cere și o reevaluare a îngrijirilor medicale pe care le-au primit părțile vătămate.

Tinerii uciși de Vlad Pascu mergeau regulamentar. Iată imaginile

Tinerii uciși mergeau regulamentar

Cele două momente surprinse de camere au arătat clar că tinerii uciși de Vlad Pascu au mers doar în afara părții carosabile  și nu au încurcat cu nimic șoferul. Să fi premeditat ucigașul drogat să intre cu mașina în grupul de tineri? „Copiii mergeau pe marginea drumului, având în vedere că acolo se află cvasi trotuarul. Iar din imagini se observă clar că aceștia mergeau în afara părții carosabile, trecuți astfel în afara liniei de marcaj.

Imaginile surprinse de către camerele de supraveghere arata clar că în cazul accidentului de la 2 Mai, copiii se aflau în afara părții carosabile și erau organizați în așa fel încât să nu stânjenească traficul rutier. Observate imaginile si traiectoria mașinii cât și bucla pe care a făcut-o, putem spune că fie a vrut să intre în ei, fie din cauza vitezei excesive și a drogurilor consumate nu a mai putut redresa mașina”, a declarat avocatul Cuculis.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre