Simona Ionescu / Redactor Șef

Primul hotel cu tematică de whisky. Oaspeții se vor bucura de fântâni de whisky și aperitive de alcool

Primul hotel cu tematică de whisky. Oaspeții se vor bucura de fântâni de whisky și aperitive de alcool
Un hotel cu tematică de whisky, numit în mod corespunzător The Whisky Hotel, se află în lucru în Los Angeles.

Clădirea cu șapte etaje, care se află în prezent în primele etape ale construcției, va cuprinde 134 de camere și se așteaptă să se deschidă la Hollywood în 2022.

Oaspeții întâmpinați cu un pahar de whisky

Conform unui raport, oaspeții vor primi o porție gratuită de whisky la sosire. Hotelul va include, de asemenea, o fântână de whisky în hol, minibaruri în camere și un bar și restaurant pe acoperiș.

Este dezvoltat de Adolfo Suaya, un restaurator din spatele unei varietăți de baruri și restaurante din Los Angeles.

„Hotelul Whisky își propune să-și croiască o nișă în industria turistică a whisky-ului și intenționează să facă acest lucru oferind o experiență unică atât cunoscătorilor, cât și amatorilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Suaya.

Somelierul de whisky

Vor exista chiar și un somelier de whisky pentru a „ajuta oaspeții să-și extindă palatele”, potrivit raportului.

Aceasta va fi o premieră pentru Los Angeles, dar dacă un hotel cu whisky sună ca o vacanță grozavă, sunt disponibile deja altele gata de vizită. Există mai multe hoteluri de whisky scoțian în Scoția, iar altul a fost deschis în Londra toamna trecută.

Whiskey-ul este una dintre cele mai consumate băuturi spiritoase din lume. Indiferent dacă provine din zone tradiţionale ca Scoţia, SUA, Irlanda şi Canada sau dintr-o altă zonă – Japonia, India, Australia sau Suedia, procesul de fabricaţie include întotdeauna alcool distilat obţinut din cereale fermentate, îmbătrânit în butoaie de lemn. Rezultatul: o mare varietate în ceea ce priveşte gustul băuturii – atât din punct de vedere stilistic, cât şi calitativ, în funcţie de materiile prime folosite,  de modul în care au fost prelucrate, de procesul de distilare ori de condiţiile de îmbătrânire.

Cel mai cunoscut whiskey american este bourbon-ul. Spre deosebire de Europa, porumbul şi nu orzul reprezintă baza acestei băuturi. La procesul de fabricare cel puţin 51% din amestecul de cereale ar trebui să fie porumb. Materia primă de bază, precum şi îmbătrânirea în butoaie făcute din stejar american al căror interior este afumat de foc, oferă bourbon-ului o aromă de vanilie dulce şi tandră. Whiskey-ului din Tennessee este considerat un tip special de bourbon care se filtrează printr-un strat gros de cărbune. În cazul în care cel putin 51% din amestecul de cereale constă în secară, aceasta se consideră un whiskey de secară american.  Spre deosebire de bourbon, whiskey-ul de secară are un gust mai picant si mai sec.

Cum se prepară cele mai fine plăcinte cu dovleac sau mere

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre