Simona Ionescu / Redactor Șef

Primul tren cumpărat de România după Revoluție a ajuns în țară. Iată ce dotări are

Primul tren cumpărat de România după Revoluție a ajuns în țară. Iată ce dotări are
Primul tren electric inter-regional achiziționat de România după Revoluție a intrat în țară pe la frontiera feroviară. Garnitura face parte dintr-un lot de 37.

Primul tren cumpărat de România după mai bine de 20 de ani a ajuns la vama Curtici din Arad. Locomotiva roșie care a fost admirată de români a fost produsă în Polonia, iar pe 5 decembrie va ajunge în București. Anul viitor, CFR susține că vor fi puse în circulația alte 36 de trenuri.

Primul tren electric al României urmează să meargă pe ruta București-Constanța și, după ce i se vor face toate testele trebuie să fie pus în circulație până pe 31 decembrie. Asta pentru a nu se pierde fondurile europene în valoare de 70 milioane de euro.

România a cumpărat primul tren electric inter-regional

Pe garnitură apare o imagine a Coloanei Infinitului

Pe noul tren electric apare o imagine stilizată a Coloanei Infinitului realizată de Constantin Brâncuși. Trenul urmează să prindă o viteză de 160 km pe oră. Numărul total de locuri la clasa I și clasa II-a este de 351. Este dotat cu scaune albastre și roșii și o zonă de bar.

Luxul pe șine

Cele mai scumpe trenuri din lume

La capitolul cele mai luxoase trenuri din lume „Maharaji Express” face parte din top. Iar cine vrea să petreacă clipe de neuitat trebuie să știe că prețul pe noapte se ridică la aproape 3500 de euro. Trenul are nu mai puțin de 23 de vagoane, iar 14 dintre acestea sunt pentru oaspeții săi. Fiecare vagon este decorat altfel, de la stilul Victorian la cel Art Deco. Mai există și două vagoane unde se pot mânca cele mai sofisticate preparate, dar și un vagon lounge cu bar privat. Trenul funcționează din anul 2010.

Șapte stele, trenul în care și-ar dori oricine să urce

Șapte stele din Japonia

Și japonezii se laudă cu unul dintre cele mai exclusiviste trenuri din lume, „Șapte stele”. Acesta poate transporta doar 28 de pasageri, iar o noapte de cazare costă aproape 5500 de euro. Prima călătorie pe care „Șapte stele” a făcut-o a avut loc în anul 2013 în jurul insulei Kyushu.

Sursă foto: www.slobodenpecat.mk

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre